Dan Eliasson.
Dan Eliasson. - Foto: TT

Uppgifter: Dan Eliasson avgår som rikspolischef vid årsskiftet

Enligt uppgifter till Para§raf kommer den kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson avgå vid årsskiftet.


I en krönika för Para§raf hävdar journalisten Dick Sundevall att han via säkra källor vet att den kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson kommer att lämna sina uppdrag vid årsskiftet.

Han skriver även att han tror att polisen nu vill tillsätta en kvinna på posten istället.

– Den enda kommentar jag har är att mina källor i frågan har källskydd. Och att jag litar på deras uppgifter, skriver Dick Sundevall i ett mail på Nyheter24.

Men enligt polisens pressekreterare Petter Liljeblad är det bara ett rykte.

– Svaret på frågan är nej. Det finns ingen substans. Dan Eliasson vill inte kommentera, men uppgifterna var lika stor överraskning för honom som för andra. Det finns ingen substans i det, säger Liljeblad till Nyheter24.

Även Justitiedepartementets pressamordnare Miriam Abu Eid dementerar uppgifterna när Nyheter24 ringer.

Eliasson har fått mycket både intern och medial kritik. Bland annat efter att ha sagt att han skulle avgå om Jimmie Åkesson blev statsminister. Han var även en av personerna bakom den kritiserade "Tafsa inte"-kampanjen.

Missnöjet med Eliasson har varit stort och bland annat Leif GW Persson har gått till attack mot hans uttalanden om Åkesson.

Nyheter24 har tidigare skrivit om SD-toppens respons på Eliassons uttalande.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.