- Foto: Google Maps/TT

Oroligheter i Borlänge under natten – två personer knivskurna

Under natten har polisen fått in flera larm om oroligheter i ett område i Borlänge. Två personer har blivit knivskurna och förda till sjukhus.


Under natten till lördagen var det mycket oroligheter i Borlänge i Dalarna. Första samtalet till polisen kom in strax efter 18-tiden.

Polisen fick rycka ut till ett bostadsområde i Tjärna Ängar då ett 20-tal personer beväpnade med järnrör och påkar försökte slå sig in i en bostad.

När polisen anlände till platsen fick de lugna ner stämningen och i anslutning till händelsen greps en person som tidigare varit efterlyst.

Timmar senare påträffades fyra personer i en bil bara några kilometer från bostadsområdet. Polisen fann knivar och baseballträ i bilen.

Polisen misstänker att personerna varit inblandade i händelsen tidigare under kvällen. De fyra personerna misstänks nu för förberedelser till grov misshandel.

– Föremålen togs i beslag och personerna greps och fördes till stationen, säger Björn Mattsson vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Ett tredje larm kom in till polisen vid 03.45 från området då två personer blivit knivskurna. Personerna hade blivit knivskurna i magen och i ansiktet och fördes till sjukhus med ambulans.

Fem personer greps också misstänkta för försök till mord.

– Någon konflikt är det som pågår i området, det har vi förstått. Personerna känner i viss mån varandra och vad jag förstår så är det två olika grupperingar som är i luven på varandra, säger han till Aftonbladet.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 24 april

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.