Är snö viktigt för en bra jul?
1 av 3
Är snö viktigt för en bra jul? - Foto: TT
Tyvärr kommer det inte att se ut så här i år...
2 av 3
Tyvärr kommer det inte att se ut så här i år... - Foto: AP
Det blir en snöfri jul på de flesta håll i landet.
3 av 3
Det blir en snöfri jul på de flesta håll i landet. - Foto: Henrik Montgomery / TT

Expertens prognos: Så här mycket snö kommer på julafton

Om du är en person som verkligen måste ha snö på julafton så kan det här vara riktigt tråkiga nyheter för många...


Är snö ett måste för att du ska få den mest optimala julstämningen? Då har vi tyvärr lite jobbiga nyheter.

Väderinstitutet Storm spår nämligen en mild och snöfattig vecka innan jul. Temperaturerna kommer att stiga över största delen av landet under veckan. När graderna börjar ticka ner mot noll på torsdag är hoppet ute.

Det bästa är ju dock att du slipper att skotta snö...

– Nej, det ser inte ut att bli någon nederbörd, möjligen lätt duggregn här och var. Istället står hoppet till att det blir en frostig, kall natt, så att vi vaknar till frostbitna träd och buskar. Det ger ju en liten vinterfeeling, säger Johan Groth, meterolog på Storm, till Kvällsposten.

På vissa håll i landet, främst runt kusterna, kan det till och med bli duggregn på självaste julafton. Trots det milda vädret väntas det bli riktigt halt med frostig halka på vägarna. Det är därför viktigt att köra försiktigt.

På juldagen kan det bli snö på sina håll, framförallt i södra Sverige. Uppåt landet väntas en storm ligga kvar och det väntas bli rejält stormigt. Särskilt längs Västkusten och delar av Halland. Istället för snö blir det alltså en riktigt blåsig julafton.

TT

De sydligaste delarna av Sverige och inåt landet väntas klara sig från blåsten.

Läs också om Emelie som skickade ett julklapps-sms till sin mamma och fick ett svar som alla kan känna igen. Eller varför inte se bilden som Sara Marie tog – i 20 minusgrader.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
Jul
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är snö viktigt för att få julstämning?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.