Det svenska bandet The B Street Band vaknade upp till hat.
1 av 5
Det svenska bandet The B Street Band vaknade upp till hat. - Foto: Privat/TT
Folk misstog det svenska för ett amerikanskt band med samma namn som ska spela på Donald Trumps invigningsfest.
2 av 5
Folk misstog det svenska för ett amerikanskt band med samma namn som ska spela på Donald Trumps invigningsfest. - Foto: TT
Det svenska bandet The B Street Band.
3 av 5
Det svenska bandet The B Street Band. - Foto: Privat
4 av 5
- Foto: Privat
5 av 5
- Foto: Privat

Svenska bandet vaknade upp till hatstorm – på grund av amerikansk tidning

Det svenska bandet The B Street Band vaknade upp till hat då folk misstog de för ett amerikanskt band som ska spela på Donald Trumps invigningsfest.


Det svenska bandet The B Street Band är ett helt vanligt coverband, de började med att göra Bruce Springsteen-covers men gör nu för tiden även annan musik.

Men imorse när bandet vaknade möttes de av en enorm hatstorm på deras Facebook-sida. Anledningen var för att folk misstog bandet för ett amerikanskt band med samma namn som ska spela på Donald Trumps invigningsfest.

Rolling Stones Magazine rapporterade om händelsen och hade av misstag länkat till det svenska bandets Facebook-sida och inte länkat till det amerikanska bandet The B-Street Band som är det band som ska spela på Trumps invigningsfest.

– Igår började det komma in kommentarer om Trump. Men när vi vaknade imorse hade vi blivit bombade med meddelanden, recensioner, omnämnanden och kommentarer om varför vi skulle spela på festen. Folk har tidigare misstagit oss för det amerikanska bandet men nu skrev folk att vi skulle brinna i helvetet, säger Petter Filipsson, sångare och gitarrist i bandet, till Nyheter24.



Filipsson har skrivit till tidningen och förklarat att de har länkat till fel sida, men det har ännu inte hänt något.

– Det blir fel eftersom det amerikanska bandet även varit ett band som gör covers på Bruce Springsteen så skär det i ögonen på folk. Eftersom Trump står för allt som Springsteen inte står för.

Filipsson gick in och kollade lite statistik på deras Facebook-sida och sidvisningar hade ökat med 25 000 procent sedan tidningen hade länkat till deras sida. Även omdömen och recensioner där folk bland annat frågar om de seriöst ska spela där.

Bildkälla: Privat

– Förut hade vi fyror och femmor och nu är det ettor. Men när vi svarar folk och förklarar att det bara varit ett misstag går det från svart till vitt och folk säger "jaha, oj, vi blev länkade hit". Men vissa saker har jag fått tagit bort från Facebook.

Han berättar att han tycker att det är det bra och kul med PR men när det påverkar omdömet så är det inge vidare och inte heller det de förknippas med.

– Det är ju fredagen den trettonde. Men vi får hoppas att det lugnar ner sig och att tidningen hör av sig och rättar misstaget.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysk guvernör: Drönare dödade två

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

1 timme sedan
Fem personer har häktats misstänkta för grova ekobrott i Eskilstuna, rapporterar lokala medier.

Explosion vid militärbas i Irak

2 timmar sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.