Alva är sjukt lik Noora i Skam.
1 av 5
Alva är sjukt lik Noora i Skam. - Foto: Privat/NRK
Samma frisyr och ögon.
2 av 5
Samma frisyr och ögon. - Foto: Privat
Liknande klädstil.
3 av 5
Liknande klädstil. - Foto: Privat
Samma typ av läppstift.
4 av 5
Samma typ av läppstift. - Foto: Privat
Alva innan hon klippte sitt hår kort.
5 av 5
Alva innan hon klippte sitt hår kort. - Foto: Privat

Alva är sjukt lik Noora från Skam: "Folk på Tinder blir helt galna"

När serien Skam blev en succé började Alva märka av att folk allt oftare kom fram och sa att hon var lik Noora i serien.


Skam-febern rasar vidare i Sverige, speciellt nu när Skam-William är i Stockholm. Någon som drabbats av hysterin runt serien är svenska Alva Zako. Anledningen? Hon är helt sjukt lik Noora från serien.

– Jag tyckte inte jag var så lik i början, men sedan började fler och fler säga att jag var lik henne. Nu kan folk kommentera det från ingenstans, berättar hon för Nyheter24.

Bildkälla: Privat

Nu erkänner Alva att hon kan se likheter mellan sig själv och Noora. Det blir ju inte enklare av att hon dessutom klär sig väldigt likt Noora sedan innan.

– Vi har ganska lika klädstil. Jag hade ofta rött läppstift och så sedan tidigare, men jag tar inte från hennes klädstil utan jag har min egen.

Bildkälla: Privat

För den som känner att de kanske vill se ut lite mer som Noora så finns dock hjälp att få eftersom det här klädmärket släpper en Noora-kollektion.

Personlighetsmässigt ser Alva däremot inte så jättestora likheter mellan sig själv och Noora.

– Noora står mer upp för sig själv kanske, vågar säga vad hon tycker hela tiden. Jag är nog lite mer blyg av mig, säger hon.

Bildkälla: Privat

I början tyckte Alva det var jätteroligt att att folk tyckte hon var lik Noora, men nu har det blivit så mycket att det nästan börjar bli lite tröttsamt.

– När jag är inne på Tinder frågar alla "är du Noora från Skam?". Jag tänker redan när jag ser att de skriver att "snälla fråga inte det", men oftast gör de det, skrattar hon.

Alva själv är dock ett stort fan av serien. Hon tycker det är bra att den lyfter saker som många unga går igenom och som kanske inte alltid tas upp.

Har du någon favoritkaraktär?

– Ja, det är väl Eskild och Sana – och så Noora då.

Bildkälla: NRK

Nyheter24 har tidigare skrivit om en annan Skam-tokig tjej som heter Denise som sprang på Skam-Even när hon var på norgebesök och även om alla ledtrådarna som kan avslöja vem som är huvudpersonen i säsong fyra.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är Alva lik Noora?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Palestinska myndigheten: Ny regering godkänd

985 kronor mer i lön för anställda i flera branscher – gäller från 1 april

Den 1 april 2024 höjs lönen för tusentals anställda i butiker, på lager och inom e-handel. Men hur mycket får egentligen du i löneförhöjning?

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Leif GW Persson säger i TV4 Nyhetsmorgon att han tycker att Nytorgsmannens villkorliga frigivning är problematisk. I fängelset har den nu frigivna serievåldtäktsmannen dödshotat personal.

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig 1000-lappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för gängkopplat mord i Uppsala

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

1 timme sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.