Albatraoz-medlemmen Måns Harvidsson kickas – pressade könet mot tjej

Efter stor kritik mot Albatraoz tvingas Måns Harvidsson lämna bandet.


Det var i lördags som gruppen Albatraoz uppträdde på en nattklubb i västra Sverige. I en video som spridits på Facebook kan man se hur bandmedlemmen Måns Harvidsson tar tag i en ung kvinnas huvud och pressar sitt kön mot hennes ansikte.

Händelsen fick stor uppmärksamhet i media under måndagen, efter att den unga tjejens kompis delat en video som visar händelsen, på Facebook.

United Stage som har representerat bandet reagerade starkt på händelsen och har därför avbrutit allt samarbete.

– Vi har mycket riktigt representerat bandet, men vi har efter det som hänt valt att avsluta samarbetet, säger Anders Larsson, Managing Director & CEO vid United Stage, till Nyheter24.

Han lägger även till att United Stage tar kraftigt avstånd från det inträffade och att bokningsbolaget inte hade bokat den här konserten.


Nu tvingas Harvidsson lämna bandet. Detta meddelande bandet på sin Facebook-sida under måndagskvällen, där de också passade på att ta avstånd ifrån Harvidssons handling.

"Detta var ett enskilt agerande och vi vill ta helt avstånd från dennes handling som vi inte någonsin vill ska förknippas med oss eller vår musik. Det strider mot våra värderingar och samarbetet med medlemmen har avslutats omedelbart," skriver bandet på sin Facebook-sida.

Bild: Faksimil Facebook

Enligt den utsatta tjejens kompis inlägg ska Harvidsson ha ursäktat övergreppet med att "han fick feeling". Därefter ska han ha sagt att "hur skulle jag veta att hon inte ville om jag inte provade?".

Händelsen är enligt uppgifter polisanmäld.

Enligt rättsexperten Sven-Erik Alhem kan Måns Harvidsson nu dömas för sexuellt ofredande.

– Om det har skett mot hennes ovilja, vilket ju verkar ha varit fallet, så kan det röra sig om ett misstänkt sexuellt ofredande och det skulle kunna dömas på det viset. Jag har då aldrig hört om ett liknande fall vad jag kan minnas så det är svårt att jämföra, sade Alhem till Nyheter24 under måndagen.

Se filmen när Albatraoz-medlemmen pressar sitt kön mot den unga tjejens ansikte och läs mer om rättsexperten Sven-Eriks Alhems uttalande om fallet.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!