1 av 6
- Foto: TT/Commons
Byggnads styrelse ville hylla kvinnor. Problemet? Styrelsen består enbart av män.
2 av 6
Byggnads styrelse ville hylla kvinnor. Problemet? Styrelsen består enbart av män. - Foto: Byggnads
Skärmdump från Expressens rubrik om Byggnads.
3 av 6
Den misslyckade groupien skapade en hel del ringar på vattnet. Vad sägs inte om denna rätt unika rubrik som Expressen stod för? Bara på internationella kvinnodagen. - Foto: Skärmdump/Expressen
Sverigedemokraterna uppmärksammade de hemska orättvisor kvinnor lever med världen över genom att säga "grattis".
4 av 6
Sverigedemokraterna uppmärksammade de hemska orättvisor kvinnor lever med världen över genom att säga "grattis". - Foto: Skärmdump: Sverigedemokraternas Facebook-sida
Skärdump från Twitter om Timbro.
5 av 6
Denna bild spreds på Twitter och skapade en hel del reaktioner när opinionsbildarna Timbro trampade i klaveret. - Foto: Skärmdump/Twitter
Här diskuteras frågan om jämställdhet i Aktuellts nyhetssändning. Tydligen hade alla kvinnor i hela Sverige tandläkartid just i går. Otur.
6 av 6
Här diskuteras frågan om jämställdhet i Aktuellts nyhetssändning. Tydligen hade alla kvinnor i hela Sverige tandläkartid just i går. Otur. - Foto: Skärmdump: SVT

Internationella kvinnodagen: Här är årets 7 mest pinsamma ögonblick

Nyheter24 tar tempen på gårdagens kvinnodag och listar sju av årets mest pinsamma ögonblick. Fluffa till era skämskuddar och gör er redo.


1. Fotografiskas kupp

Muséet Fotografiska i Stockholm rivstartade den internationella kvinnodagen med en perfekt utmejslad PR-kupp, i vilken de höjde entrépriset för män med 17 kronor. Summan motsvarar den 13 procent högre lön som män fortfarande tjänar, och de extra intäkterna skulle gå till jämställdhetsorganisationen Rättviseförmedlingen.

Löst räknat på årliga besökare lyckades Fotografiska alltså dra in cirka 17 000 kronor till kampen för jämställdhet. Nu återstår dock bara frågan hur mycket de faktiskt betalade PR-byrån som låg bakom kampanjen?

Att donera alla intäkter till välgörande ändamål var nog heller aldrig på tapeten, Fotografiska har ju inte direkt gjort sig berömda för att vara generösa. Vi minns väl alla när de anmälde staten för att de gjort sina muséer gratis att besöka?

2. De rosa byggherrarna

PR-kupper i all ära, men nog hade fackförbundet Byggnads mått bra av att låta någon annan skriva copyn till deras kampanj.

Bildkälla: Byggnads

De 15 manliga styrelsemedlemmarna satte på sig pussyhats för att uppmärksamma orättvisorna världen över men skulle nog ha tagit en titt i spegeln. Då hade de insett att de inte såg ut som en jämställd styrelse, utan snarare som spexfotot för ett handbollslag i Korpens seniorserie.

3. Rubriken

Samtidigt kan vi konstatera att den misslyckade groupien skapade en hel del ringar på vattnet. Vad sägs inte om denna rätt unika rubrik som Expressen stod för? Bara på internationella kvinnodagen.

Skärmdump/Expressen

4. Hur svårt kan det vara att inte säga grattis?

Hade det funnits en tävling i att inte förstå varför kvinnodagen finns, eller varför den uppmärksammas, skulle Sverigedemokraterna definitivt vinna en gigantisk pokal. Perfekt att fylla med male tears. Enligt källor har SD:s sociala medie-koordinator nu gått på time out.

Bildkälla: Skärmdump Facebook

5. Den stora kalenderblundern

Denna bild spreds på Twitter och skapade en hel del reaktioner när opinionsbildarna Timbro trampade i klaveret. "Inte alla män"-männen var snabbt framme och förklarade att föreläsningen "INTE ENS HANDLADE OM FEMINISM!!!!!!1111!". Förvisso, men Timbro, kunde ni inte snälla ha valt ett annat datum än 8 mars för en paneldiskussion bestående uteslutande av vita män?

Bildkälla: Skärmdump/Twitter

6. Ojämställd debatt om jämställdhet

Något annat som lämnade en bitter eftersmak var jämställdhetsdebatten i Aktuellt. Finn ett och ett halvt fel:

Bildkälla: Skärmdump/SVT

Denna debatt blev i sin tur otroligt meta när ett annat program därefter lät två andra män diskutera detta. Twittraren Malin Roos sammanfattar det bäst:

Bildkälla: Twitter

7. 1337likes-Tora har gjort det igen

För att avsluta årets sammelsurium av märkliga PR-kupper, olyckliga lyckönskningar och tvivelaktig TV har vi plockat in 1337likes, som i vanlig ordning "firade" dagen på bästa sätt. Med att mobba Danny.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har internationella kvinnodagen gått för långt?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Utökade EU-sanktioner mot Iran på väg

Marabou återkallar mjölkchoklad efter larm

Marabous mjölkchoklad kan innehålla spår av mandel och vissa förpackningar återkallas, meddelar ägarbolaget Mondelez.

Bryssel stoppar ytterhögerns möte – kritiseras

Myndigheterna i Bryssel har stoppat ett möte med europeiska politiker från ytterhögern, med hänvisning till säkerheten. Bland talarna fanns bland andra den kontroversielle brittiske EU-kritikern Nigel Farage och Ungerns president Viktor Orbán.

Flöjtkråkan och hunden – återförenade vänner

Den osannolika vänskapen mellan en fågel och en hund i australiska Queensland får fortsätta. Kompisarna har hundratusentals följare på Instagram, men deras vänskap blev för några veckor abrupt avbruten.

Polisen i Karlstad rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i ett flerfamiljshus i Skåre", skriver polisen på sin hemsida.

Trump startar strömningstjänst

1 timme sedan
Ex-presidenten Donald Trumps mediekoncern Trump Media & Technology Group ska lansera en strömningstjänst – samtidigt som bolaget fortsätter att rasa på USA-börsen.