Polisen går ut med en varning om ficktjuvarnas nya knep.
Polisen går ut med en varning om ficktjuvarnas nya knep. - Foto: TT

Tjuvarnas nya knep läser av din kod – här är polisens tips

Ficktjuvarna har ett nytt knep för att komma åt dina pengar. Nu varnar polisen och går ut med tips för att förhindra att du bli bedragen.


Med sommaren kommer inte bara sol, bad och grillning i eftermiddagssolen, utan Sverige fylls även med turister och semesterfirare. Detta innebär också att fler ficktjuvarna dyker upp i det svenska städerna. Enligt polisen har de nu nya knep för att komma åt våra pengar. 

Så här skriver polisen Lotta på Polisens Facebook-sida: "Polisen-bedrägeri"

"Sommaren innebär att det är mycket turister i rörelse och då dyker de upp – ficktjuvarna. De senaste veckor har vi fått vetskap om att de använt sig av sedlar som de påstår att offret kan ha tappat. I själva verket har de stått bakom offret när de gör ett köp på sitt kort i en affär och där fått tag i koden. Utanför affären har offren stoppats och blivit ombedda att kontrollera i sin plånbok om de tappat en sedel som de hittat på marken. När offret börjar titta i sin plånbok har de stulit kortet. Innan offret märkt att kortet är borta har de tagit ut pengar på en uttagsautomat. Det hjärtskärande i de fall som vi fått vetskap om hittills är att offren är äldre damer. HÅLL FÖR HANDEN när du slår in din kod!"

Så se upp för det nya knepet och håll för när du knappar in din kod. 

Se när polisen använder en jättetruck för att få bort en superliten fyrhjuling

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du blivit av med ditt bankkort någon gång?
Tack för din röst!