Nytt jätteras för Sahlin

Fredrik Reinfeldt åtnjuter mer än dubbelt så stort förtroende som s-ledaren.


På fredagen störtade Mona Sahlin ännu en lång sträcka utför förtroendebacken. I dag åtnjuter Fredrik Reinfeldt mer än dubbelt så stort förtroende som s-ledaren i väljarkåren. Det visar Aftonbladets senaste mätning.

Sahlin rasar med nio procentenheter och bara 27 procent av svenskarna har stort eller mycket stort förtroende för henne. Siffran för statsministern är 60 procent, en ökning med sex procentenheter.

Bara för Lars Ohly har väljarna mindre förtroende än för Sahlin. V-ledaren hamnar i botten och får 20 procent, också det ett ras med fem procentenheter. Däremot går det bättre för de gröna språkrören. De ökar till och med sitt förtroendekapital med en procentenhet till 36 procent och ligger därmed tvåa bland partiledarna.

Men för resten av dessa går det alltså utför. Maud Olofsson backar med fem procentenheter till 34, Jan Björklund med en till 29 och Göran Hägglund med lika mycket till 28 procent.

Sifo, som genomför mätningarna, telefonintervjuade mellan den 31 mars och 6 april, det vill säga mitt under AMF-debatten, 972 svenskar över 18 år om deras förtroende för partiledarna.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Snittlönelyftet blir 3,3 procent för alla lärare. Men det kan bli stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls.

S: Sätt stopp för nya friskolor

Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".