Kungen höll tal på juldagen
Kungen höll på juldagen sitt årliga jultal. - Foto: TT

Se kungens rörande jultal – #metoo, terrordåd och medmänsklighet

Kungen höll sitt årliga tal på juldagen. Ett tal som kom att handla om #metoo, vikten av att ta hand om varandra och hur Sverige visade sin medmänsklighet efter terrordådet på Drottninggatan.


Kung Carl XVI Gustaf höll idag sitt årliga jultal i Sveriges radio. Det var ett tal där han tog upp hur viktig #metoo-rörelsen varit för Sverige och gav en hyllning till den fantastiska medmänsklighet som det svenska folket visade efter terrorattacken på Drottninggatan.

Temat för talet i år var medmänsklighet

– Efter terrordådet på Drottninggatan var det många som visade vad det innebär att vara medmänniska. Som agerade med mod, omtanke och handlingskraft, säger kungen.

Han fortsätter:

– Handen som sträcks ut för att stödja, som knackar på dörren hos en sjuk granne, som bjuder in den ensamma till gemenskapen; den handen bär på en enorm kraft, långt mycket starkare än hat, våld och misstro.

Kungen passade även på att tala om det nya tillskottet i kungafamiljen, Prins Gabriel. Bild:TT

– Min önskan för året som kommer är att vi alla ska finna detta mod. Att vara inte bara människor, utan också medmänniskor."

– Med detta vill jag och min familj tillönska alla i vårt land en fortsatt god jul med frid, glädje och gemenskap - och därefter ett gott nytt år 2018, avslutade kungen talet med.

Se hela talet i videon nedan:

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Lyssnade du på talet?
Tack för din röst!