Rakhmat Akilov och Özz Nûjen Gotland
Enligt polisens förundersökning har den misstänkte terroristen fått flera insättningar på sitt konto från Özz Nûjens familj. - Foto: TT Bild

Rakhmat Akilov renoverade hus åt Özz Nûjens familj

Den misstänkte Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov har fått flera stora överföringar till sitt konto från medlemmar ur familjen Nûjen. Detta framgår i polisens förundersökning, som släpptes under gårdagen.


Igår släpptes förundersökningen om terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i april.

I den finns en detaljerad genomgång av den misstänkte terroristen Rakhmat Akilovs privatekonomi. 

Han har inte tjänat speciellt mycket under åren i Sverige, enligt Skatteverket tjänade han ungefär 44 000 kronor under 2016.

I polisförhör berättade han att han jobbat som bland annat byggjobbare – men då fått betalt i kontanter.

Men han har också fått in pengar på kontot andra sätt.

Enligt helagotland.se har Akilov fått ungefär 85 000 kronor insatt från medlemmar ur familjen Nûjen. 

Komikern Özz Nûjen äger tillsammans med sin syster en gammal skola i Tingstäde på Gotland. Sedan de köpte skolbyggnaden 2015 har de genomfört stora renoveringar. Det framgår dock inte av insättningarna på kontot om det är detta Akilov fått betalt för.

Överföringarna till Akilovs konto är bara märkta med “Jobb Gotland” och “GOTLAND”, och gjordes mellan den 13 september och 26 november 2015.

Özz Nûjen påstår att han inte känner till att den misstänkte terroristen jobbat med renoveringen av den gamla skolan.

"Jag vet ingenting om det. Alla upphandlingar och kontakter med olika firmor, byggjobbare och hantverkare har skötts av min svåger som har varit projektledare där. Så jag har faktiskt ingen aning eller kan säga nåt mer. Mvh Özz", skriver han i ett sms till Helagotland.se:s reporter.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!