Svartenbrandt begärd häktad för rån

Lars-Inge Svartenbrandt - alias Lars Ferm - har begärts häktad för Säterrånet.


En av Sveriges mest kända brottslingar - 63-årige Lars-Inge Svartenbrandt, numera Lars Patrick Ferm - har begärts häktad för bankrånet i Säter i onsdags.

De två anhållna kvinnorna i utredningen har dock släppts.

– De blev frigivna här på eftermiddagen, säger Mattias Skarp, vakthavande befäl vid polisen i Dalarna, till TT på påskaftonen.

Skarp säger att han inte vet säkert men att han antar att kvinnorna - som var anhållna för medhjälp till grovt rån respektive skyddande av brottsling - fortfarande är misstänkta trots att de släppts fria och inte begärdes häktade av åklagaren.

– Däremot begärs alltså 63-åringen, som anhölls på sannolika skäl misstänkt för grovt rån, häktad. Häktningsförhandlingen ska börja klockan 13.00 på söndagen i polishuset i Borlänge, säger Skarp.

Enligt polisen har alla tre under förhör förnekat brott. 63-åringen och en av kvinnorna greps i torsdags morse i en bil i Värmland. Ungefär samtidigt greps den andra kvinnan, som misstänktes för skyddande av brottsling, i en lägenhet i Hagfors.

Två män med automatvapen trängde sig i onsdags in i Swedbanks kontor i Säter och tilltvingade sig en summa pengar. De flydde efter kuppen i en bil som sedan hittades övergiven på en skogsväg en knapp mil från Säter. Inga uppgifter har framkommit om vem den andre bankrånaren ska vara.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!