Sdu berättigat till statligt stöd

Senaste veckans rapportering kring Sdu har resulterat i kraftig medlemsökning.


Sverigedemokraternas ungdomsförbund, Sdu, har för första gången över tusen registrerade medlemmar, skriver Sd kuriren. Siffran är viktig eftersom det är gränsen som berättigar till statsbidrag. För nuvarande år skulle stödet uppgå till 1.5 miljoner kronor.

Medlemsökningen eskalerade förra veckan och förbundsordförande Erik Almqvist anger inslaget i radioprogrammet Kaliber, som Nyheter24 tidigare rapporterat om, som en anledning.

- Efter en stadig medlemstillväxt det senaste halvåret spurtade vi den senaste veckan över mållinjen som en följd av den mediala uppmärksamhet sdu rönt. Jag ser det som ett tecken på att Sveriges ungdomar har genomskådat statsmedias "granskning", som kommit att slå ut till vår fördel, säger Almqvist till SD Kuriren.

När Nyheter24 når Almqvist förklarar han mer.

– Vi har haft en högre ökning senaste veckan. Från söndag och i princip hela veckan tills i dag.

Kan ni se att nya medlemmar ansluter till er för att de är specifikt missnöjda med Kalibers reportage och medias behandling av er?

– Det är svårt för mig att svara på generellt eftersom jag inte kunnat sätta mig in i vilka åsikter de nya medlemmarna har men på vårt community syns det tydligt. Där har det också varit en ökad tillströmning senaste veckan och många som uttryckt missnöje över medias behandling av oss.

Sdu:s senaste medlemssiffra är 1018. Det innebär att förbundet är ungefär lika stort som centerns ungdomsförbund och marginellt mindre än liberala ungdomsförbundet.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!