Cops
Cops tas bort från sexans tablå. - Foto: Paramount/Nent

Efter kritiken: TV6 slutar sända Cops

RIP Cops. Fredagen 12 juni kommer förmodligen vara sista gången programmet visas på svensk tv. Detta har nu Nent Group bestämt.


För den som gillar biljakter och att se ungdomar bli misshandlade över några gram marijuana kommer här dåliga nyheter. 

Efter att amerikanska tv-bolaget Paramount Network bestämt att lägga ner tv-serien Cops har nu svenska Nent Group, som bestämmer innehållet i TV6, beslutat att lyfta ut Cops ur tablån. 

– Vi har valt att lyfta ut programmet för att göra en grundlig utvärdering av innehållet. Vi ser kontinuerligt över hela vår portfölj för att upprätthålla rätt balans, kvalitet och relevans i vårt erbjudande, säger Filippa Wallestam, innehållschef på Nent, till Dagens Media

Cops har producerats sen 1989, och har ofta kritiserats för sättet man porträtterar brottslingar och framför allt afroamerikaner. 

"Det är bra att serien läggs ner. Det är dags att vi slutar göra underhållning av personliga trauman", twittrade  journalisten Keith Boykin i början av veckan. 

Cops kommer att lyftas ur svenska tablån från och med nästa vecka. Det innebär att imorgon fredag 12 juni lär vara sista chansen att någonsin se Cops på svensk tv. 

Serien har gått på vardagar 11:00 och 11:30 på sexan. Programmet kommer nu bytas ut mot Simpsons och 2 1/2 men. 

Åkesson om coronahanteringen: "En massaker"

TV6
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!