Grannarna har sex i trädgården flera gånger i veckan. Genrebild.
Grannarna har sex i trädgården flera gånger i veckan. Genrebild. - Foto: Erik G Svensson/Claudio Bresciani/Scanpix/TT

Barnfamilj anmäler grannar – har sex i trädgården

Flera gånger i veckan har grannarna sex i trädgården.
Nu har barnfamiljen tröttnat – och gjort en anmälan till miljönämnden.
– Ett ovanligt ärende, säger Caroline Zetterlund, miljö- och hälsoskyddsinspektör.


I ett års tid har barnfamiljen i radhusområdet i Halmstad störts av sexuell aktivitet hos sina grannar. Flera gångar i veckan har människor sex och går omkring nakna i trädgården bredvid, skriver Hallandsposten. 

Familjen har nu lämnat in en anmälan till miljönämnden där de skriver att de störs alla tider på dygnet och det gått så långt att barnen inte längre vågar gå ut själva. 

Enligt anmälan har de försökt prata med sina grannar, men utan resultat. 

Lämnat ärendet till polisen

Caroline Zetterlund, på miljö- och hälsoskyddsinspektör, säger att problemet är väldigt ovanligt.

– Våra ärenden handlar mycket om olägenheter för människors hälsa, som höga ljudnivåer, och just personer som har sex utomhus faller inte under vår klassiska handläggning, säger hon och fortsätter:

– Jag har inte stött på det här tidigare och det är inte heller någonting som faller under vår lagstiftning vilket är skälet till att vi har avslutat ärendet hos oss och skickat det vidare till polisen.

Kan vara brottsligt

Enligt polisen kan det röra sig om sexuellt ofredande eller förargelseväckande beteende – men det beror på omständigheterna. 

– Är det insyn till tomten eller växer det stora häckar omkring så att folk inte kan se utan bara höra, låter det så mycket att det är uppenbart att de har sex så att det inte misstas för något annat och vem är det som hör och ser är några saker man till exempel får titta på, säger Linda Sörbye, förundersökningsledare vid polisen i Halmstad, till Hallandsposten. 

/
sex
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!