En medlem i Hells Angels och en 35-åring åtalas misstänkta för att ha försökt utpressa en annan man på 100 000 kronor. Arkivbild.
En medlem i Hells Angels och en 35-åring åtalas misstänkta för att ha försökt utpressa en annan man på 100 000 kronor. Arkivbild. - Foto: TT

Hells Angels inblandat i felparkeringsbråk

Två män började munhuggas om en parkeringsplats nära Avenyn, berättar GP. Tjafset uppges ha lett till att en av männen, en 35-åring med kopplingar till en underorganisation till Hells Angels, hotade att skjuta sin antagonist, som har en bakgrund som kampsportare, i benet. Kampsportaren polisanmälde uttalandet som rubricerades som ett olaga hot.


En vecka senare dök 35-åringen, enligt förundersökningen, upp hemma hos kampsportaren. 35-åringen var beväpnad och hade med sig ett sällskap av män, varav en är fullvärdig Hells Angelsmedlem. 35-åringen ska då ha krävt 100 000 kronor i ersättning av kampsportaren för att 35-åringen kände sig förolämpad av kampsportaren.

Kampsportaren hade bara 500 kronor och en gammal motorcykel, så han kände sig tvungen att ansöka om ett snabblån. Han uppger att Hells Angelsmannen varnade honom för att kontakta polisen, gjorde han det skulle han bli skjuten. Men kampsportaren kontaktade ändå polisen som snart kunde gripa då båda männen.

Då båda har varit förtegna under polisförhören och uppger att de väntar till domstolsförhandlingen innan de ger sina versioner av händelseförloppet.

De båda männen åtalas för grovt utpressningsförsök och grovt övergrepp i rättssak. Rättegången startar i nästa vecka.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!