Sedan en ung patient avlidit anmäler Hallands sjukhus sig självt till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild.
Sedan en ung patient avlidit anmäler Hallands sjukhus sig självt till Inspektionen för vård och omsorg. Arkivbild. - Foto: TT

Ung patient avled – sjukhus anmäler

Sedan en ung patient avlidit anmäler Hallands sjukhus sig självt till Inspektionen för vård och omsorg. Det började med buksmärta och kräkningar, som ledde till inläggning på en barnavdelning för utredning. När smärtan tilltog fick den unga patienten morfin, men smärtorna förvärrades ytterligare.


Region Halland pekar i ett pressmeddelande på otillräcklig uppföljning av olika beslut och åtgärder samt att även överlämningen var otillräcklig. Flera olika jourhavande läkare var inblandade. Efter ett och ett halvt dygn drabbades patienten av hjärtstopp, men insatserna fördröjdes på grund av ett missförstånd i samband med larmsituationen. När hjärtrytmen var igång igen inleddes en akut operation, men patienten avled.

"Detta var en svår händelse, med vad som visade sig vara en mycket ovanlig diagnos. Vad som är anmärkningsvärt är dock att det saknades kontinuitet i bedömningarna, även efter smärtbehandling med morfin till en så pass ung patient", säger chefläkare Helena Gladh i pressutskicket.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!