I kvällens avsnitt av Lyxfällan får Eva hjälp med sin ekonomi.
I kvällens avsnitt av Lyxfällan får Eva hjälp med sin ekonomi. - Foto: Skärmdump från Lyxfällan

Eva betalade sina krediter med nya lån – har inte pengar till mat

I kvällens avsnitt av Lyxfällan träffar tittarna Eva från Hjo. Hon har tidigare blivit beviljad en skuldsanering hos Kronofogen, men har nu hamnat i skuldträsket igen. En stor anledning till Evas situation är det dåliga samvetet gentemot sina barn.
– Bara de har klarat sig så kan jag ge upp.


I kvällens avsnitt av Lyxfällan besöker programledaren Magnus Hedberg, 50, Eva från Hjo. Hon blev beviljad skuldsanering redan för tio år sedan, men den skulden var hälften så stor som den är när tittarna får träffa henne. Det som skulle bli starten på någonting nytt, blev istället en startsträcka till ännu mer skulder. 

Utöver sina hundar, och dottern Louise, bor Eva ensam. Hon har hela tiden överöst sina två barn med gåvor för att inte inkludera dem i den dåliga ekonomin. Men det tog inte lång tid förrän Eva gick in i väggen. 

– Jag har märkt att hon har mått dåligt, för att det har varit väldigt mycket stress och jag har sett att hon har varit på botten. Jag är väldigt orolig för hennes hälsa, berättar dottern Louise. 

Eva får hjälp med sina skulder i Lyxfällan. Foto: Skärmdump från Lyxfällan

Ibland har familjen inte pengar till mat

Louise berättar vidare att den dåliga ekonomin påverkar allt, och att de ibland inte har haft pengar till mat. I programmet är Eva orolig för att återigen hamna hos Kronofogden, vilken hon är nära på att göra, berättar Hedberg. Eva förklarar att hon har tagit lån och betalat på kredit.

– Eva har hamnat i en ond spiral, igen, säger Magnus Hedberg i programmet.

Eva berättar att hon också har bulimi, vilket förvärras av stress. Sjukdomen har inte bara påverkat hennes psykiska hälsa utan också hennes tänder, vilket har lett till att mycket pengar även har gått till tandvård. 

Eva går back 12 000 varje månad

Eva får in 21 600 kronor i månaden, men går back 12 000 varje månad. En situation hon inte har någon aning om hur ska kunna lösa. Evas totala skuld landar på svindlande 428 839 tusen kronor.

Foto: Skärmdump från Lyxfällan

"Bara dom har klarat sig så kan jag ge upp"

När Magnus frågar Eva varför detta misstag händer upprepande gånger bryter Eva ihop och förklarar att hon har satt barnen i första hand – och sig själv efter. 

Eva bryter ihop och ber dem att avbryta. Foto: Skärmdump från Lyxfällan

– Bara dom har klarat sig så kan jag ge upp, berättar Eva med tårar i ögonen och ber kamerateamet att avbryta.

Under ett samtal med Lyxfällans-coach Philip Diab berättar Eva att hon känner sig otillräcklig, främst gentemot barnen. Dottern kommer in och Eva ber ordentligt om ursäkt till sin dotter, vilket leder till att båda brister ut i gråt. 

Eva ber om ursäkt till sin dotter och de båda brister ut i gråt Foto: Skärmdump från Lyxfällan

Vill du veta hur det går för Eva?

Lyxfällan sänds på tisdag klockan 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!