Jessica Gow / Scanpix
1 av 2
Jessica Gow / Scanpix - Foto: Jessica Gow / Scanpix
På plats såldes sprit illegalt.
2 av 2
På plats såldes sprit illegalt. - Foto: Tullverket / Scanpix

Festen spårade på grund av Facebook

Det som skulle bli en fest för 60 personer slutade med 400 oinbjudna gäster, tre fall av misshandel och en stor mängd alkohol polisen hällde ut till ungdomarnas besvikelse. Allt på grund av Facebook.


- Ja förr i tiden tyckte man en fest med 30 pers var stort, säger Josefine Thyni Ristmägi, yttre befäl på Södertälje polisen, till Nyheter24.

Hon var själv inte där den aktuella kvällen förra fredagen i Järna när polisen stoppade den privatfest som arrangerats på ett stort fält. Dock har det pratats i korridorerna vid Södertälje polisen.

- När vissa såg att polis var på plats sprang de in i skogen för att snabbt försöka hinna hiva i sig det sista i flaskan, säger Josefine Thyni Ristmägi.

Festen, som hade arrangerats för ungefär 60 personer slutade med att 400 dök upp. Eventet hade lagts upp på Facebook som ett så kallat öppet event som alla kan se, vilket var en bidragande faktor till det höga antalet deltagande men också anledningen till att polisen kom dit i tid.

- Hade inte polisen fått nys om den genom Facebook så hade troligtvis festen slutat i en katastrofalt fylleslag och ohämmad tonårsfest, säger Josefine Thyni Ristmägi.

Deltagarna var mellan 14-23 år och det såldes alkohol illegalt, man hade även rustat upp med tält och DJ-bås. En grupp ungdomar berättade för polisen att de var besvikna på att polisen hällt ut all öl på marken.

- De hade med sig tillräckligt med öl för att bli så fulla att de kunde sova på marken, vilket inte skulle gå nu när de var nyktra. 

Tre personer blev misshandlade och en person medtogs för lagen om omhändertagande av berusade personer.

Dock lät poliserna festen fortsätta till midnatt, sen fick musiken tystna.

- Vi tycker att det är kul att man anordnar tillställningar för ungdomar men man ska kontakta markägare, kommun och polis för att få tillstånd så att det blir en säker och bra fest för deltagarna att vara på, säger Josefine Thyni Ristmägi.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!