- Foto: Linda Marie-Nilsson / Facebook faksimil

Bikinibilden som gillats 60 000 gånger

Hon tog en bild på sig själv i bikini och lade upp den på Facebook. Tolv timmar senare hade bilden gillats nästan 60 000 gånger.


Linda-Marie Nilsson
Är 20 år gammal och jobbar som sommarreporter på Norra Skåne
Driver bloggen Lindamariie.
Heter Linda-Marie Nilsson på Twitter
Det var på onsdagskvällen Linda-Marie Nilsson lade upp en bild på Facebook med texten:

"Jaja, kan alla med platta magar lägga upp sina strandbilder, så kan jag också det!"

Bilden föreställer Linda-Marie Nilsson i bikini, på stranden. Inte så mycket mer med det kan man tycka men när hon steg upp på torsdagsmorgonen hade bilden gillats över 56 000 gånger.

Nyheter24 frågar Linda-Marie Nilsson: Vad är det som händer?

– Ja, jag är själv helt chockad. 

Linda-Marie Nilsson hade klockan 12 på torsdagen fått över 1 000 mejl och 2 600 kommentarer till bikinibilden hon bestämt sig för att lägga upp som svar på alla de "platta magar" som figurerat på Facebook såhär i sommartider

Fokuset på kropp och hud, eller rättare sagt smal kropp och brunbränd hud, kan få människor att må dåligt och stanna hemma från stranden. Någonting Linda-Marie Nilsson ställer sig kritisk till. 

– Nittio procent av de som skriver till mig om den här bilden har varit tjejer. De säger att jag är modig som vågar lägga upp bilden och att de nu också ska försöka våga sig på att gå till stranden, säger hon.

Varför tror du att det har blivit sådan enorm spridning på din bild?

– Det verkar som om detta får människor att reagera, vilket är både tragiskt och kul eftersom det borde vara en lika självklar bild som alla andra bilder.

Linda-Marie Nilsson tror spridningen pekar på att det fortfarande finns problematik gällande kroppsideal i Sverige. 

– Alla borde tycka om sina kroppar och kunna lägga upp bilder från stranden, men så är det tyvärr inte. Förhoppningsvis hjälper den här bilden till med att bygga upp självförtroendet hos de som inte vågar, säger hon.

Har du fått några negativa kommentarer?

– Jag har hört att en tråd skapats om mig på Flashback och det säger väl en del, sen har vissa kommenterat att jag visar upp en ohälsosam livsstil med min kropp men så är det inte - jag tränar, äter bra och min kropp mår jättebra.

– Jag äter inte tårta till frukost direkt. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt ned i Japan

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Uppgifter: Israel ska ha attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger en amerikansk källa för ABC News. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

1 timme sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

1 timme sedan
En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.