Några av bilderna som lades upp på Subways Facebooksida
1 av 2
Några av bilderna som lades upp på Subways Facebooksida
Bild från forumet Facepunch, där bilderna förbereddes
2 av 2
Bild från forumet Facepunch, där bilderna förbereddes

Här porrattackeras Subway - med smörgåstema

Snabbmatsrestaurangen har 16 miljoner gillare på Facebook. Men ingen kunde förutse den våg av porrbilder som slog till i onsdags.


Subways regler på Facebook

Subway förbehåller sig rätten att ta bort allt material som kan skapa dålig stämning på sin Facebooksida, något som inkluderar men inte begränsar sig till "vulgar language, disturbing photos, angry or aggressive behavior toward fellow fans, famous fans or our team members, and posting anything in violation of any intellectual property right of another".

FACEBOOK. Brukar du få icke-rumsrena associationer av långa, saftiga, tjocka smörgåsar? Fick du ännu fler nu, när de beskrevs så detaljerat? Då kommer du få alla dina fantasier uppfyllda av den porrattack som snabbmatskedjan Subway utsattes för på Facebook i onsdags natt. 

Subway, som ger sina fans möjligheten att lägga upp bilder i deras officiella fotoalbum, har nästan 16 miljoner gillare på Facebook. I onsdags dök så plötsligt ett större antal bilder med hentaitema, det vill säga japansk tecknad porr, upp i albumen. På bilderna var dock alla könsorgan censurerade med hjälp av Subwaymackor. Uppladdarna av dessa bilder beräknades till ett dussintal, och de låg kvar både länge och väl tills Subway slutligen kunde rensa ut dem. 

– Vi är medvetna om spamattackerna mot vår Facebooksida, och har tagit bort allt innehåll som strider emot våra regler. Vi är i kontakt med Facebook för att undersöka saken vidare, och förhoppningsvis kunna införa en lösning, kommenterade Subway saken i ett mail till The Daily Dot.

Det omedelbara antagandet om vilka som låg bakom dessa fuffensaffärer stavades 4chan, en av nätets mest ökända tillhåll för nätbaserat busungeri. Men denna gång var faktiskt nätanslagstavlan, vars besöksskara är en av de största i världen, oskyldiga. I stället kunde The Daily Dot slå fast att förövarna var Facebookfans till den japanska animerade popstjärnan Hatsune Miku. Vissa bilder kom direkt från en tråd på forumet Facepunch (NSFW), men som källan ”Amber” berättar för The Daily Dot gjordes bilderna även av fansen själva.

– Hatsune Miku-sidan började lägga upp dagliga smörgåsbilder, alltså hentai med Subwaymackor och –loggor som censur. Sedan frågade sidans administratör om vi tyckte de borde publicera bilderna på Subways Facebooksida. Självklart tyckte ett antal människor att de skulle göra det, och anslöt sig till och med till photoshoppandet.

Inget ont blod mot Subway ska ligga bakom denna aktion, utan den verkar ha utförts enbart för det höga nöjets skull - klassiskt trollande. Nu är det dock slut med dubbelmackorna, eftersom alla inblandade i räden blivit bannade från snabbmatsrestaurangens Facebooksida för gott. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Netflix krossade förväntningarna

2 timmar sedan

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om trafikolycka

3 timmar sedan
"Kvinna till sjukhus efter trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.