AntiSec har, förutom en massa kontodetaljer, en speciell önskan till en speciell reporter.
AntiSec har, förutom en massa kontodetaljer, en speciell önskan till en speciell reporter. - Foto: Gawker / Faksimil

En miljon apple-ID konton läckta

1 000 001 Apple-ID har läckt ut och publicerats. Det påstår hackernätverket AntiSec, som tar på sig dådet.


https://twitter.com/AnonymousIRC/status/242822072026398720

Det är hackernätverket AntiSec, eller Anti Security Movement, som är i farten.

Förutom de ID-nummer som redan har läckts ska de även ha tillgång till personlig information såsom kreditkortsdetaljer och ytterligare 12 miljoner ID-konton som de ännu inte släppts. 

AntiSec är en opinionsbildande organisation mot datorsäkerhetsindustrin. De poängterar att de släpper dessa detaljer för att öppet visa att de hittat information i FBI:s datorer som tyder på att FBI registrerar privatpersoners konton.

"Vi har lärt oss att ingen bryr sig om du bara kommer och kommer och påstår att FBI sparar information om dig, och vem fan vet vad för sorts experiment de utför med dina kontodetaljer", skriver AntiSec i ett pressmeddelande. 

Enligt The Telegraph säger en datorexpert vid namn Graham Cluley att AntiSec väljer att hålla på den personliga informationen som hittats i FBI:s datorer för att göra det mer attraktivt för kriminella kretsar.

– Genom att publicera Apple-ID visar de först att de har all denna data och Apple kan testa att siffrorna stämmer, säger Graham Cluley till The Telegraph.  

Till alla journalister har AntiSec ett viktigt budskap:

"Inga intervjuer innan Adrian Chen hamnar på förstasidan hos Gawker, en hel dag, med en stor bild på honom bärandes en ballettklänning och en sko på huvudet"

Adrian Chen är en reporter på sajten Gawker som tidigare kritiserat hacker-nätverken. Han skriver i en krönika att han inte ställer sig alltför främmande till AntiSecs önskan.

– Alla vet att jag är snygg i ballettklänning, skriver han på Gawker




De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Geely har sålt Volvo-aktier

Bättre än väntat från Avanza

Nätbanken Avanza redovisar ett rörelseresultat på 647 miljoner kronor för det första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 579 miljoner kronor för det första kvartalet 2023. Det var bättre än väntat, enligt analytikernas prognoser.

Risk för nya ras i danska Børsen

Det finns risk för att fler delar av den brandhärjade historiska byggnaden Børsen i Köpenhamn kollapsar.

Börsen väntas falla efter Israelattack

Det ser ut att bli en minusöppning på Stockholmsbörsen, enligt förhandeln på IG Markets. På flera ledande Europabörser pekar det också mot minussiffror efter uppgifter om att Israel ska ha attackerat mål i Iran.

Morgonens nyheter 19 april

1 timme sedan
Här är morgonens nyheter i korthet.

Två unga män döda i våldsam krasch

1 timme sedan
En 18-årig man och en 20-årig har dött i en bilkrasch i Eskilstuna, säger polisen till Aftonbladet. Olyckan skedde kort efter midnatt.