1 av 2
2 av 2

Är Obamas Ipad hackad?

USA:s president Barack Obamas Apple-ID kan ha läckt ut i samband med en hacker-attack mot FBI. Obama-ID har ännu inte verifierats av vita huset.


Det var efter att bloggen RazorianFly uppmärksammade Obama-ID, som frågetecken började spridas över nätet. Var det verkligen President Obamas Apple-ID man hittat i FBI:s dator? 

I sådana fall betyder det att Obamas-ID blivit uppmärksammat som ett av de 1 000 001 ID-nummer som på tisdagen läckte ut och publicerades av hackerorganisationen AntiSec. 

AntiSec släppte miljonen som en liten försmak på vad som kanske komma skall och påstår i ett pressmeddelande att man har ytterligare 12 miljoner kontodetaljer sparade, inklusive kreditkortsdetaljer till personer vars Apple-ID AntiSec hittade genom att hacka sig in i en FBI-anställds dator. 

Det är sedan tidigare känt att President Obama är ett fan av Apple och att han använder en Macbook. Nu senast när han svarade på frågor i diskussionsforumet Reddit. 

Frågan varför FBI har Obamas Apple-ID i sin dator, tillsammans med 12 miljoner andra användare, är än så länge obesvarad, det rapporterar Mashable




De senaste nyheterna direkt i din inkorg!