Mikael Viborg, ägare av webbhotellet PRQ
Mikael Viborg, ägare av webbhotellet PRQ - Foto: SCANPIX SWEDEN

Polisrazzia mot webbhotellet PRQ

En polisrazzia har i dag gjorts mot webbhotellet PRQ. Det bekräftar ägaren Mikael Viborg för Nyheter24.


Bevakningen av Pirate Bay

Nyheter24 har genom åren varit en av de medier som följt rättegången och domen mot Pirate Bay hårdast. Hela vår bevakning av sajten finns att hitta här .

INTERNET. Oro har i dag rått på svenska nätet efter attDDoS-attacker riktats mot diverse svenska hemsidor, däribland TT ochFörsvarsmakten. Samtidigt har en razzia mot webbhotellet PRQ, som stått somvärd för bland andra torrentsidan The Pirate Bay, inträffat. Det bekräftarwebbhotellets ägare Mikael Viborg för Nyheter24.

– Ja, de ska hämta fyra servrar. Det är första gången sedan2010 de gör det.

Vet du vilka servrar det rör sig om?

– Nä, det har jag inte fått veta. Polisen sitter på kontoretnu och vaktar tills i morgon. Då får jag reda på vad som händer.

Helena Ekstrand på riksåklagarens kansli vet att det ska hagjorts ett tillslag i dag, men inte så mycket mer än så.

– Jag har hört att det varit något tillslag. Några flerdetaljer har inte jag, säger hon till Nyheter24.

Marcin de Kaminski är nätforskare, och han säger att det ärsvårt att spekulera i vad målet varit för polisen denna gång.

– PRQ är en kända för att vara värd för saker som ingenannan vill vara värd för, och inte ställa några frågor. Det har pratats omforum för pedofiler, tjetjenska rebellsajter, fildelningssidor och nätdroger.Det kan vara vilken som helst av dem som är måltavla. Innan vi får mer info omvilka servrar det gäller vill jag inte spekulera i det, säger han till Nyheter24.

– Det stora problemet är att hela ISP:n har gått ner. I ochmed att ISP har en så central funktion i dagens internet är det här ett teckenpå hur sårbart internet är om man ger sig på knytpunkterna.

Mikael Viborg säger till Nyheter24 att serverproblemet somlett till att PRQ legat nere under dagen inte är polisens fel, utan har externaorsaker.

2006 slog polisen till mot PRQ:s kontor, då med anledning av The Pirate Bay. Det ledde då till den uppmärksammade rättegången mot fildelarsidan.

PRQ
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Planen: Dubbelt så mycket el till 2045

Man jagas för dubbelmord i Nässjö

En man i 35-årsåldern misstänks för dubbelmord i Nässjö, sedan två män hittats döda efter en brand i ett flerfamiljshus i februari.

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Pappan till den svenske man som uppges ha dödats i en skottlossning i Turkiet på söndagskvällen bekräftar att hans son blev ihjälskjuten.

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.

Skilsmässonota slår hårt mot sargat SAS

Krisdrabbade SAS står inför en dryg skilsmässonota. Separationen från flygbolagsalliansen Star Alliance kan kosta minst 260 miljoner kronor, enligt norska medier. Smällen hamnar ovanpå cirka en miljard för alla jurister och rådgivare i rekonstruktionen.