Det nyförlovade parets första kyss
1 av 5
Det nyförlovade parets första kyss - Foto: Bambuser
...för att sedan ta en cykeltur - i hjärtform.
2 av 5
...för att sedan ta en cykeltur - i hjärtform. - Foto: Runkeeper
Väl framme visade han upp ringen han skulle erbjuda sin flickvän.
3 av 5
Väl framme visade han upp ringen han skulle erbjuda sin flickvän. - Foto: Bambuser
När hon kom, efter 45 minuters väntan, föll han på knä.
4 av 5
När hon kom, efter 45 minuters väntan, föll han på knä. - Foto: Bambuser
She said yes!
5 av 5
She said yes! - Foto: Bambuser

Här friar han - via sociala medier

Hur tror ni grundaren av ett internationellt använt webstreamingföretag gör när han ska fria? Jo, via sociala medier, såklart.


Bambuser

Bambuser är en webbtjänst med videoklipp som laddas upp av dess användare. Webbplatsen öppnades i maj 2007. Till oktober 2011 hade drygt två miljoner nedladdningar gjorts av programvaran. Källa: Wikipedia.

MALMÖ. Vid lunchtid på lördagen gav sig Måns Adler, socialamedia-entreprenör och grundare av streamingtjänsten Bambuser, ut på en cykelturi sin för årstiden ovanligt varma hemstad Malmö. Men först uppdaterade han sin Facebook med ett meddelande riktat till sin flickvän Anna Oscarsson.

Anna du har 5-7 timmar på dig. Möt mig där du tror min resaslutar (se min runkeeper live). Jag har något jag vill fråga dig.

Och med denna cliffhanger lämnad efter sig gav han sig ut påen lång cykeltur. Runkeeper är en tjänst som mäter och bokför ensträningssessioner, och då särskilt joggingen och cyklandet. Den kan också visaen GPS-ritad karta över hur man tagit sig fram.

Och en bit in på cykelturen blev det uppenbart att hanscykeltur på GPS-kartan började ta formen av ett hjärta. Nu var det nog ingensom undrade längre vilken fråga det var Måns tänkte ställa sin flickvän Anna.

Vid fyratiden på lördagseftermiddagen, efter en tur på tiomil och en fullbordad hjärtform utritad på kartan, kom han så fram till enliten park bredvid en bro i centrala Malmö. Där satte han sig ned,satte igång en livestream med hjälp av sitt eget program Bambuser och sin smartphone, ochutannonserade att nu var det bara att vänta på att Anna skulle dyka upp. Sedan skulle han falla på knä och äntligen få ställa frågan.

– Det är klart man är lite ängslig. Man är lite ängslig atthon inte hittar hit, besvarade han en fråga i chatten. Tiden gick nämligen,utan att någon Anna dök upp. Under tiden diskuterade han smånervöst hela sakenmed de över 100 tittarna som följde processen.

– Jag såg någon som skickade ett DHL-paket runt världen, ochtänkte att jag kunde göra något liknande live, berättade han om hurhan fått idén.

Han tror inte det här är första gången någon friar överBambuser, men vet inte säkert. Jag bad om honom visa ringen, och skrattande tog han fram en liten grön plastkula i vilken en ring han fått i en godisautomatligger. Den riktiga ringen ska han och Anna köpa tillsammans, hade han tänkt.

Efter trekvarts väntan började det hela bli riktigt nervöst. Tittarnaföljde både Måns och Anna, på sina varsina sociala medier. ”Enligt instagram var hon på fel bro för 3 minuter sen…”, skrev tittaren Byemma

Och till slut, vid femtiden på lördageftermiddagen, dök hon så upp. Nästan 200 tittare fick se Måns falla på knä framför Anna - som svarade ja. Till chattpublikens jubel pussades så det nyförlovade paret. Sedan vände de sig till publiken och tackade för att de hade hängt med. 

- Nu ska jag ta en dusch, avslutade han.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.