Kim Dotcom när han släpptes mot borgen i februari. Megauploadgrundaren hånar FBI med det nya lanseringsdatumet.
1 av 5
Kim Dotcom när han släpptes mot borgen i februari. Megauploadgrundaren hånar FBI med det nya lanseringsdatumet. - Foto: Sarah Ivey / AP / SCANPIX
Nya "Mega" ska släppas den 19 januari 2013 - exakt ett år efter FBI:s räd mot Megaupload.
2 av 5
Nya "Mega" ska släppas den 19 januari 2013 - exakt ett år efter FBI:s räd mot Megaupload. - Foto: 436/AP/Scanpix
Dotcom greps i sin jättelika lyxvilla i Nya Zeeland i januari.
3 av 5
Dotcom greps i sin jättelika lyxvilla i Nya Zeeland i januari. - Foto: Natalie Slade/AP/Scanpix
Tysken har gjort sig känd som en person som inte bryr sig speciellt mycket om vad myndigheterna gör.
4 av 5
Tysken har gjort sig känd som en person som inte bryr sig speciellt mycket om vad myndigheterna gör. - Foto: Brett Phibbs/AP/Scanpix
Kim Dotcom med Apples medgrundare Steve Wozniak i maj.
5 av 5
Kim Dotcom med Apples medgrundare Steve Wozniak i maj. - Foto: AP / SCANPIX

Då lanseras nya Megaupload

Här är hånet mot de amerikanska myndigheterna. På årsdagen av FBI:s räd mot filuppladdningssajten ska grundaren Kim Dotcom få upp nya "Mega".


INTERNET. Större, bättre, snabbare och säkrare än någonsin. Den nya versionen av uppladdningssajten Megaupload, som kort och gott kallas "Mega", kommer att lanseras den 19 januari 2013.

För den insatte är datumet bekant. Det var den 19 januari 2012 som FBI beslagtog Megauploads servrar och myndigheternas symboler välkomnade besökarna som trodde att de skulle ladda ned filer från sajten. Tyske grundaren Kim Dotcom tar minst sagt tillfället i akt att håna makthavarna genom valet av dag.

Nyheter24 har tidigare rapporterat att kodningen av den nya sidan i princip är klar och att servrarna redan beställts. Samtidigt försöker dock USA:s regering se till att Megaupload aldrig kommer tillbaka. Detta har tagit bort möjligheten att filer som fanns på den gamla sajten kommer att finnas på den nya, uppger Torrentfreak.

"Mega" blir till en början ett helt tomt ark för användarna att fylla med innehåll. Dotcoms advokat Ira Rothken gick då till hård attack mot USA:s justitiedepartement (DoJ).

Frågan som nu återstår för Dotcom, förutom de pågående processerna mot honom själv och Megaupload, är vilken domän den nya sajten ska ligga på. Megaupload.com är beslagtagen och går inte att använda. Grundaren har köpt flera domännamn men vill ännu inte avslöja vilket det blir.

Kort efter räden mot Megaupload i januari greps Kim Dotcom i sin lyxvilla i Nya Zeeland. Senare släpptes han mot borgen.

/
/
/
/
FBI
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!