- Foto: Nyheter24

Knark och hunden Jonas Nyman - här är veckans hetaste tweets

Varje fredag listar Nyheter24 några av veckans mest omtalade och vidareförda tweets. Här är den andra laddningen - och den har allt från sex till Beatles.


10. @ingentingalls om naturkrafter vars namn inte matchar deras mäktighet

Gudrun Schyman har haft otur. Inte bara eftersom den storm som 2005 gjorde hundratusentals svenska hushåll strömlösa fick låna hennes namn, utan också för att det parti hon var med om att starta - Feministiskt Initiativ - förkortades Fi. Eftersom Fi är den traditionella militära förkortningen för fiende har alltså fnissiga svenska gubbtjyvar haft både det och "stormen Gudrun ödelägger Sverige" att slå sig på knäna åt. Namnen spelar faktiskt roll. Och ungefär så kanske twittraren Hannah resonerade när hon gjorde ovanstående iakttagelse, som blev veckans tionde hetaste tweet.

9. @jonas_dahlquist fryser ut en konstlad arena

Oktober har passerat och den första snön har fallit. Något som C Mores reporter Jonas Dahlquist uppmärksammade med att återigen ge guldjagande Elfsborg en ny pik i konstgräsdebatten. Som tur var verkar det som Elfsborg tar det hela med ro och om ni klickar på tweeten ser ni att mittfältsstjärnan Stefan Ishizaki var snabb att haka på.

8. @YB_Sodermalm om en utryckning till en intryckning

Den stockholmska lokalpolisen på Södermalm har fått motta såväl kritik som hyllningar för sin okonventionella ton på Twitter-kontot @YB_Sodermalm. Men faktum kvarstår: Den folkliga insynen i vad en stadspolis egentligen får för arbetsuppgifter en vanlig dag måste ha ökat sedan de tog till sociala media. Inte minst när bråk så våldsamma att polisen rings slutar så här lyckligt är det väl fint att vi får veta det?

7. @kattve om en till synes helt omedveten födelsedagsfirare

Om signaturen Katarina i sitt Twitter-användarnamn @kattve låter antyda en viss förkärlek för hundarnas traditionella fiender, och det i sin tur har något med hennes så fientliga inställning till att människans bästa vän också ges rätten att firas i lokaltidningen, tänker inte Nyheter24 spekulera. Vi konstaterar bara att den nu 15-åriga hunden Jonas Nyman sannolikt är den som minst av alla brydde sig om sin egen födelsedag när den inträffade i slutet av oktober.

6. @Cherin_awad om en förolämpning på bästa sändningstid

Den amerikanske programledaren Bill O'Reilly är känd för att vara lika konservativ som en burk Bullens pilsnerkorv. Oftast orkar hans politiska motståndare inte ens bry sig när han häver ur sig någon ny pseudorasism. Men när han intervjuade akademikern och tevepersonligheten Marc Lamont Hill, och lät meddela att denne såg ut som en knarklangare, var det droppen som fick debattören Cherin Awads bägare att rinna över. Och hon var inte ensam - över 110 personer höll med henne nog för att trycka retweet.

5. @OtursOlga om ett utseende som vinner tävlingar

På det engelsktalande nätet är bildmem där en person blir symbol för en egenskap, till exempel att vara en god vän, en dålig vän eller en otursförföljd person, inget nytt. Men nu börjar fenomenen sprida sig över till Sverige, och Oturs-Olga är inget annat än ett av de första tecknen på det. I veckan skickades det ut flera framgångsrika tweets från kontot men ovanstående var den som gick absolut bäst. Låt oss hoppas att absolut ingen känner igen sig.

4. @jjessieeq ser ett Sverige som hon aldrig själv besökt

Nja, att påstå att Sveriges yta till största delen täcks av en sci-fi-artad megastad som sträcker ut sig i alla riktningar är möjligen att ta i. Det är, som Jessica ovan understryker, till och med tveksamt att hävda att människor i andra länder tror det ligger till så. Men om vårt rykte i världen går mot denna väg är väl det ingen katastrof? Isbjörnarna och blondinerna börjar faktiskt bli tämligen trötta.

3. @ElinaStenback hittar en man med mycket på hjärtat

Ni vet den där känslan när något bara utlöser en lavin inom en? Det kan vara någon som frågar hur man mår, eller en påminnelse om en vän eller kärlek man förlorat, och plötsligt så bara brister alla barriärer. Du skrattar, skriker, pratar eller gråter tills energin är slut och efteråt känns det som att en sten lyfts från dina axlar. Känner ni igen det? En som i alla fall gör det är pensionären Sten Nilsson i Kärrtorp, upphittat och uppmärksammad av Elina Stenbäck. Hans stund var helt enkelt kommen.

2. @kellermannen och Beatles-medlemmen som blev en testikel

Före detta Beatles-medlemmen Paul McCartney har tidigare fått utstå häckel från svenska Twitter-användare, och attackerna verkar inte ta slut på överskådlig framtid. Den framgångsrike serietecknaren Martin Kellerman går i sitt senaste utspel så långt att han jämför McCartney med den slappa hudsäck mellan mäns ben som innehåller sperman. Till Paul föreslår Nyheter24 comebacken "jaha, är det någon som bryr sig om vem du miljonär?".

1. @FinWestrin avslöjar varför vi alla är så miserabla

Så många pusselbitar som faller på plats. Så många timmar vi nu måste tillbringa med att gråta på toaletten. Så mycket vi hade kunnat få om vi bara hade lyssnat på de där SMS:en. Så många (i skrivande stund 445) som retweetade Andreas Westrins revolutionerande upptäckt, tillika veckans hetaste tweet.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!