Flickans vapen mot skivbolagen - en Nalle Puh-dator.
1 av 2
Flickans vapen mot skivbolagen - en Nalle Puh-dator. - Foto: SCANPIX / Montage
Flickan hade varit inne på The Pirate Bay.
2 av 2
Flickan hade varit inne på The Pirate Bay. - Foto: SCANPIX

Polis slog till - tog nioårings Nalle Puh-dator

En finsk flicka och hennes familj fick en chock när poliser stormade in i deras hem. De var ute efter nioåringens bärbara Nalle Puh-dator, där någon varit inne på Pirate Bay.


Nalle Puh

Nalle Puh är björnen i A.A Milnes böcker om djuren i Sjumilaskogen. Han är snäll men ointelligent, älskar honung och är bästa kompis med bland annat grisen Nasse och tigern Tiger.

HELSINGFORS. Upphovsrättsbrott har ingen åldersgräns. Det verkar i alla fall vara mottot hos finsk polis. På tisdagen slog man till mot en familjs hem. De var ute efter deras nioåriga dotters Nalle Puh-dator.

Flickan hade nämligen 2011 varit på jakt efter musik från den finska stjärnan Chisu, som hon gillar. Hon hade först sökt på Google och sedan hamnat på torrentsajten The Pirate Bay, uppger sajten Torrentfreak.

"Hade varit lättare om du betalat"

En finsk motsvarighet till Antipiratbyrån hade sedan skickat ut ett betalningskrav till familjen. Men efter att pappan ignorerat betalningskravet på drygt 5 000 kronor valde de nu att skicka polisen. De försvann med den bärbara Nalle Puh-datorn och orden: "det hade varit lättare för alla om du hade betalat".

Artisten Chisu, som egentligen heter Christel Sundberg, har själv på sin Facebooksida beklagat händelsen och spridit en Spotifylänk till albumet flickan ville lyssna på. Enligt nioåringens pappa gick det inte ens att öppna filerna hon laddat ned från Pirate Bay. Dagen efter gick familjen därför till affären och köpte skivan hon ville ha.

Chisus hitlåt "Baden-Baden":


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Se upp i backen – lavinfara under långfredag

Bolsonaro vill ha tillbaka passet

1 timme sedan
Brasiliens förre president Javier Bolsonaro, som utreds för kupplaner, har bett landets högsta domstol om att tillfälligt få tillbaka sitt beslagtagna pass för att besöka Israel, uppger hans advokat.

Skott mot bostad i Örgryte

3 timmar sedan
En bostad besköts i Örgryte i Göteborg på skärtorsdagskvällen.

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

igår 23:08
Den Hamasallierade shiamilisen Hizbollah har avfyrat raketer med tunga stridsspetsar mot städer i norra Israel – för första gången uttryckligen mot civila mål.

Polisen rapporterar om misshandel, Kristianstad

igår 22:49
"Man misshandlad av ett flertal personer", skriver polisen på sin hemsida.

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

igår 22:30
Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.