undefined
1 av 3
undefined - Foto: Faksimil / SCANPIX / Montage
Facebooksidan
2 av 3
Facebooksidan
Här är några av reaktionerna.
3 av 3
Här är några av reaktionerna.

Regeringen: Hästar finns visst!

Efter Nyheter24:s artikel om Facebookgruppen går nu landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) ut och säger emot den: "Ingen anledning till oro, hästar finns".


"Samma som att jorden är platt"

Carin Wrange, redaktör för sajten HästSverige, avfärdade snabbt Facebooksidan när Nyheter24 hörde av sig.

– Den som på allvar är engagerad inom hästvärlden har inte tid att ägna sig åt så oviktiga saker som den här Facebook-sidan. Påståendet om att hästar är en frukt är inte ens värt att kommentera. Det känns på samma nivå som att jorden är platt, sa hon.

SVERIGE. Är hästen en frukt eller ett djur som faktiskt existerar? Över 88 000 personer har "gillat" Facebookgruppen som påstår det förstnämnda. En sida som lett till många arga reaktioner.

"Ni är fan dumma i huvudet, jag har ridit i typ hela mitt liv och ni kan inte bara komma och påstå att jag hopplat omkring på en fruktjävel som inte ens finns! Det funkar ju inte ens", skriver en användare till sidan.

Nu går regeringen, i form av landsbygdsminister Eskil Erlandsson, ut och lugnar det svenska folket.

"Landsbygdsminister Eskil Erlandsson vill låta hälsa att det inte finns någon anledning till oro, hästar finns. Det är till och med så bra att det finns flera olika hästraser", skriver hans presstab i ett mejl till Helsingborgs Dagblads blogg Djurbladet.

"Hemskt att regeringen försöker få alla att tro på hästar"

Nyheter24 har tidigare intervjuat den unge man som ligger bakom Facebookgruppen.

– Många här i världen tror fortfarande på hästar och samhället har inte fallerat totalt av det, än så länge... Sidans syfte är att få folk att tänka om, stämmer allt man hör? Vi vill få ut sanningen innan det är för sent, sa han då.

Efter Erlandssons utspel har gruppen gått ut med ett meddelande till sina fans:

"Vi tycker att det är hemskt att regeringen i Sverige försöker få alla att tro på hästar. Vem vet vad mer de ljuger om? De kan ju ljuga om exakt vad som helst! Vi vill ha ut sanningen till folket. Ingen förtjänar att leva i en lögn hela sitt liv. Häst är en frukt som inte finns, oavsett vad män i dyra kostymer säger", skriver sidan.

Läs också: "Hästen en frukt som inte finns" har 40 000 likes på Facebook

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Pappan bekräftar mord på svensk i Turkiet

Mer fokus på tidiga insatser i adhd-vården

Det behöver bli mer fokus på tidiga insatser och individanpassad diagnostisk, i stället för snabbutredningar utan insatser som följer upp, konstaterar Socialstyrelsen i sina nya uppdaterade nationella riktlinjer för vård och stöd till personer med adhd och autism.

Jämnårig pojke misstänks för mordet på Maja, 17

En pojke har anhållits misstänkt för mordet på Maja, 17, uppger P4 Sjuhärad.

SAS skilsmässnota kan kosta över miljarden

Krisdrabbade SAS står inför en dryg skilsmässonota. Separationen från flygbolagsalliansen Star Alliance kan kosta minst 260 miljoner kronor. Ovanpå det landar en miljardsmäll för jurister och rådgivare, rapporterar norska medier.

GB-ägaren Unilever kapar 7 500 jobb

Den brittiska livsmedelsjätten Unilever, som bland annat äger den tidigare svenska glasstillverkaren GB, ska kapa 7 500 jobb och stycka upp verksamheten.

Aktiespararna om Thunberg: "Snälla, väx upp"

Civil olydnad gör inte bolag mer hållbara, anser Aktiespararnas vd Joacim Olsson efter SAS bråkiga bolagsstämma på måndagen där bland andra klimataktivisten Greta Thunberg protesterade mot flygbolagets miljöskadliga verksamhet.