Bloggen Avpixlat har hyllats av Åkesson och har täta band till Sverigedemokraterna, bland annat genom att Kent Ekeroth upplåter ett bankgiro.
Bloggen Avpixlat har hyllats av Åkesson och har täta band till Sverigedemokraterna, bland annat genom att Kent Ekeroth upplåter ett bankgiro.

SD-hyllade bloggens rasistattack mot lucia

Bloggen Avpixlat publicerade ett grovt rasistiskt inlägg om SVT:s lucia. Samma blogg hyllas och länkas till av SD-företrädare - men nu tar flera avstånd.


Avpixlat

Avpixlat är en svensk blogg som grundades 2011. Bloggen har sammankopplats med Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth som upplåtit sitt privata konto för donationer till Avpixlat.

STOCKHOLM. "SVT förödmjukade tittarna med kolsvart lucia och rap på Rinkebysvenska". Så beskrev den rasistiska bloggen Avpixlat i ett inlägg om SVT:s luciafirande på torsdagen.

I texten beklagade sig den anonyma skribenten över "bisarra inslag" i firandet där en 14-årig flicka fått äran att vara lucia. Efter en stund plockades inlägget ned, men det hann skärmdumpas av bland andra sajten Inte rasist, men

Flera sverigedemokratiska företrädare, som annars brukar länka till Avpixlat och hylla bloggen, gick ut och tog avstånd från inlägget:

Dulnys inlägg retweetades av bland andra Sverigedemokraternas presschef Martin Kinnunen.

I slutet av november hängde Avpixlat ut en tjej som utnyttjades sexuellt av fyra killar. Detta genom att lägga upp ett helt ocensurerat videoklipp från händelsen.

Kinnunen kallade det då ett "fullständigt etiskt haveri" på Twitter. Samtidigt hävdade SD-ledningen att partiledaren Jimmie Åkesson felciterats i en lång intervju med Sydsvenskan där han hyllar Avpixlat.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.