Nu kan du snällifiera Youtube-kommentarer

Trött på arga skrikande idioter i Youtubes kommentarsfält? Ladda ner detta tillägg till din webbläsare, och de förvandlas till julmys!


"Nu är det jul och snön faller, och där står tomten i röda braller." Så skaldade min morbror när han var i tonåren på 70-talet. Nu, år 2012, är det emellertid inte bara tomten som är framme i juletid - i sällskap har han tusentals och åter tusentals arga kommentatorer på Youtube. De svär, gormar, stavar fel och bråkar. Har du tröttnat på dem?

I så fall är Yuletube webbläsartillägget för dig.

Med Yuletube installerat blockeras automatiskt ett antal fula ord, särskilt de som arga kommentarsförfattare helst använder. När Nyheter24 testar applikationen byts till exempel skällsordet "bitch" ut till "elf" (alltså tomtenisse), i stället för "boobs" ser läsaren "Santa Claus" och svordomen "fuck" ersatts av "hug" (engelska för kram).

Den enda något obehagliga följden av att ha Yuletube märktes när Nyheter24 av en slump tittade igenom några klipp från tsunamin i Sydostasien 2004, och insåg att det engelska ordet för dö - alltså "die" - ersatts av "receive gifts". Möjligen blir kommentaren "It was terrible, 250 000 people died" inte så mycket bättre, även om den lyder "It was terrible, 250 000 people receive gifts".

Men övrigt var det precis lika trevligt som utlovat. Så är du less på sexism och otrevlighet, men fortfarande sugen på julstämning, skynda dig då att installera Yuletube.

Jul
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!