Flickan som lekte med elden är ett poppis ögongodis för agenter.
1 av 3
Flickan som lekte med elden är ett poppis ögongodis för agenter.
FBI lever inte som de lär.
2 av 3
FBI lever inte som de lär.
Rättvisa. Rättvisa ska det vara.
3 av 3
Rättvisa. Rättvisa ska det vara.

FBI fildelar svenska filmer

I de klaraste vatten simmar de fulaste fiskarna. FBI varnar med fängelse för illegal nedladdning samtidigt som de själva fildelar.


Bittorrent

Bittorent-protokollet släpptes 2001. Det bygger på principen att det är säkrare att dela material mellan persondatorer än att ha det på en server. 

Köper du filmer får du svårt att undgå när FBI varnar dig upprepade gånger med fem års fängelse och böter på upp till 1.6 miljoner, om du sprider filmen vidare. 

Köper man inte filmer för att få bli lämnad ifred?

helikopter

Som om det inte vore nog med att FBI försegar filmstarten, visar det sig nu att myndigheten inte lever som den lär. I alla fall om man ska tro verktyget scaneye

Med Scaneye kan IP-adresser kopplas samman med vad som laddats ner från det aktuella IP-numret.

Då FBI har en egen "IP-range" så försvinner problemet med dynamiska IP-adresser. Och se där:

Eftersom nedladdningen är utspridd under flera månader är det troligt att FBI-anställda laddat ner som förstöelse till skillnad från att undersöka brott, enligt torrentfreak.

Svensk film verkar också falla de brottsbekämpande myndigheterna i smaken. Frågan är om Sverige nu kommer utöva påtryckningar mot USA? Några miljoner i kompensation borde väl vara på sin plats med tanke på alla potentiella köp som nu försvunnit?   

helikopter

Om detta stämmer arbetar det alltså kriminella personer på FBI. Organisationens eget meddelande om kopiering av upphovsrättsskyddat material - får knyta ihop filmpåsen:

"Det är ett välbekant brott: Stöld. Men det handlar inte om att sno ur någons ficka eller att råna en bank. Det handlar om att råna människor på deras idéer, innovationer och kreativa uttryck. Det som kallas Immaterialrätt", det står att läsa på FBI:s hemsida.

FBI
/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!