Top 10 Harlem shakes – Nya Youtube-trenden

Gangnam Style är så 2012. Nu är det bara en dans som gäller och den heter Harlem shake. Nyheter 24:s Leonel Marjavaara har samlat de tio bästa versionerna av trenden som till och med norska armén hakat på.


De två största Youtube-danserna 2012

... var fotbollsspelarnas favorit "Ai Se Eu Te Pego" och – så klart – Gangnam Style.

Det är ett fenomen som snart kommer att dominera dina flöden på Twitter och Facebook. Men allt började faktiskt redan i New York 1981.

Då började en man känd under namnet Al B dansa vad som skulle komma att bli känt som Harlem shake under pauser i basketmatcher.

– Det är en fylledans men den är fantastisk och alla älskar den. Den startade i Egypten av mumier eftersom de är inlindade så det enda de kan göra är att skaka, har Al B sagt i en intervju.

Sedan dess har the Harlem shake figurerat i enstaka hiphopvideos men aldrig nått någon erkänd mainstream-status. Förrän nu.

De senaste dagarna har Youtube exploderat av videos med dansen. Det började med ett gäng uttråkade australiska tonåringar och har nu kopierats av ungefär alla.

Låten i alla videos är Baauers "Harlem shake" från 2012 och upplägget, alltid ca 30 sekunder, ser ut enligt följande:

En person står och dansar utan att omgivningen reagerar över huvud taget. Men när beatet kickar igång på allvar, med en tung bas, hoppar alla in i dansen.

Dansstilen är i princip valfri – ju galnare eller fulare desto bättre. Inte mycket kvarstår från Al B:s originalrörelser (som ser ut så här) men en succé har det i alla fall blivit.

Flera av bidragen har visningsantal i miljonklassen trots att det bara var några dagar sedan trenden kickade igång. Nu är bara frågan: Vem blir först ut i Sverige?

Här är de 10 bästa hittills:

10. Kontoret.


9. Mario & Luigi (ft. Yoshi).

8. CollegeHumors kontor

7. Brandmännen.


6. T-Pain.

 

5. Far och son (och en hund som undrar vad det är frågan om uppe i vänstra hörnet).


4. Simmarna.


3. Norrbaggarna (notera snubben som ramlar ut genom fönstret vid 0:21)


 
2. Alla samtidigt (välj 1080p + fullskärm för bästa Harlem shake-upplevelse).


1. Snobben.


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.