Nyheter24

ons 23 juli 2014

TIPSA OSS!

Knappen som avslöjar allt du gör på Facebook

Publicerad 2013-02-24 17:45
  • BILD 1 av 2
    Foto: Joerg Koch / SCANPIX knapp, Facebook, Avslöja

    Alla sökningar på Facebook sparas.

  • BILD 2 av 2
    Foto: Paul Sakuma / SCANPIX knapp, Avslöja, Facebook

    Till och med vilka personer du söker efter.

Skäms du över vilka sidor du besöker på Facebook? Brukar du titta lite för mycket på någons profil? Glöm då inte att logga ut, annars kan vem som helst spåra vad du söker på - och det är bara ett par knapptryck bort.

Många använder Facebook för att hålla kontakten med sina nära och kära. Man delar med sig av foton eller berättar om vad som har hänt under dagen.

Men ibland kanske man har för sig något som man helst inte delar med sig av. 

Avslöjar allt

Glömmer man att logga ut från sitt konto så kan vem som helst ta del av vilka personer och sidor man sökt efter.

På kontots profilsida kan man gå in i "aktivitetslogg". Där sparas alla aktiviteter. Väljer någon att till exempel "tagga" dig på en bild så dyker det upp här. 

Klickar man sedan i "inkludera Bara jag-aktivitet" filtreras all information till att endast bestå av det som du har aktivt gjort.

Jobbigt för den med hemligheter

Allt från vilka personer du har sökt efter efter till vilka sidor du går in på dyker upp här.

Något som kan vara katastrofalt för den som har hemligheter.

Men är man orolig så kan man radera sökningarna från sin sida, skriver Techcrunch.


KOMMENTARER