Gottfrid valde att tacka Wikileaks Julian Assange, som också skrev "Free anakata" (Gottfrids internetalias) på en lapp. Bilden har skickats till Nyheter24 av Gottfrids familj.
Gottfrid valde att tacka Wikileaks Julian Assange, som också skrev "Free anakata" (Gottfrids internetalias) på en lapp. Bilden har skickats till Nyheter24 av Gottfrids familj.

Videohälsning: Gottfrid Svartholm Wargs första livstecken från fängelset

Från fängelset. Piratebay-grundaren Gottfrid tog tillfället i akt att hälsa världen från anstalten i Mariefred.


Dokumentär om Pirate Bay

Gottfrid Svartholm Warg är en av fildeljningssajten The Pirate Bays grundare. 

Har du missat dokumentären The Pirate Bay - Away From Keyboard? Se den här.

I höstas greps Piratebay-grundaren Gottfrid Svartholm Warg i Kambodja efter att han varit internationellt efterlyst i två år.

Piraten har sedan dess förflyttats till ett fängelse i Mariefred och på fredagen publicerade Gottfrid en videohälsning från anstalten:

– Jag vill tacka alla som har hjälpt mig på något sätt väldig mycket, det har betytt mycket för mig.

TBP - AFK

För bara några veckor sedan släpptes dokumentären The Pirate Bay - Away From Keyboard, som bland annat följer Gottfrid under en lång rättegångsprocess mot fildelningssajten. 

Det var tre år sedan - men Gottfrid tror att han snart är ute i det fria igen.

– Förhoppningsvis är jag fri om två och en halv månad, säger han.

Se hälsningen här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Journalist som rapporterade om Navanlyj gripen

1 timme sedan
Ryska myndigheter har gripit flera journalister runt om i landet under mars – bland dem en journalist som rapporterade om rättegångarna mot den ryske oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i flera år, uppger organisationen Reportrar utan gränser.

Miljarder ska rädda kvar halvledarjätte

1 timme sedan
Den nederländska regeringen tänker satsa många miljarder för att försäkra sig om att globala företag som halvledarjätten ASML inte flyttar från landet.

SOHR: Många soldater dödade i Syrien

1 timme sedan
Minst 36 soldater ska ha dödats i israeliska räder mot Aleppo-provinsen i i norra Syrien på fredagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).