Tjuvens knäppa egobilder kan fälla henne.
1 av 2
Tjuvens knäppa egobilder kan fälla henne. - Foto: SCANPIX / Faksimil / Montage
Allen Engstrom.
2 av 2
Allen Engstrom. - Foto: Faksimil THV 11

Ipadtjuvens egobilder roar förre ägaren

Allen Engstrom blev av med sin iPad på ett flygplan. Nu får han ständiga uppdateringar från tjuven - i form av egobilder där den mystiska kvinnan gör olika grimaser.


Så funkar det

Alla Engstrams Apple-produkter är sammankopplade med varandra via iCloud. Därför sparas exempelvis alla bilder på samtliga produkter. Även hans son hade fått bilderna på tjuven skickade till sin telefon.

NORTH LITTLE ROCK. Hans iPad stals på en flight från Phoenix till Denver. Nu försöker affärsmannen Allen Engstrom hitta tjuven - med hjälp av bilder på den nya "ägaren". Hon har tagit flera "selfies" - egobilder på sig själv. Något som roat Engstrom.

– Det är en ständig ström av underhållning för mig, säger han till THV 11.

Engstrom försöker hitta sin iPad genom att den skickar backup på bilder och annat till hans iPhone. På så sätt har bilder på den okända kvinnan strömmat in. Enligt Daily Dot lägger Engstrom upp vissa av detta i hopp om att hitta tjuven - som han själv kallar "Ugly McCrazy Shirt".

I takt med att bilderna blivit virala har han också lyckats hitta kvinnans instagramkonto. Men där stannar spåren - han hade nämligen stängt av lokaliseringsfunktionen på surfplattan.

Se teveinslaget här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.