Vilka vinner kriget som alla verkar vara med i?
1 av 12
Vilka vinner kriget som alla verkar vara med i?
En spekulation av hur en "iWatch" skulle kunna se ut.
2 av 12
En spekulation av hur en "iWatch" skulle kunna se ut.
Ytterligare en iWatchspekulation.
3 av 12
Ytterligare en iWatchspekulation.
En iPhone - på handleden?
4 av 12
En iPhone - på handleden?
Kanske en helt genomskinlig sådan?
5 av 12
Kanske en helt genomskinlig sådan?
Kan det här vara Samsungs nya Galaxy Altius?
6 av 12
Kan det här vara Samsungs nya Galaxy Altius?
Sonys klocka finns redan på marknaden.
7 av 12
Sonys klocka finns redan på marknaden.
I flera olika färger till och med.
8 av 12
I flera olika färger till och med.
Pebbles klocka finns redan på marknaden.
9 av 12
Pebbles klocka finns redan på marknaden.
Så här tror sajten The Next Web att Googles klocka skulle kunna se ut.
10 av 12
Så här tror sajten The Next Web att Googles klocka skulle kunna se ut.
Eller så här.
11 av 12
Eller så här.
Eller så här.
12 av 12
Eller så här.

Inte bara Apple som vill göra smarta klockor

Förutom glasögon så verkar klockor vara nästa grej när det kommer till saker som ska vara "smarta". Tänk dig en smartphone, fast i en armbandsklocka. Eller är det riktigt så det ska fungera?


Google-glasögonen

Den andra stora prylen som det spekulerats om en längre tid är Googles alldeles egna glasögon, som gått under namnet Project Glass. Senare i mars ska företaget låta 8 000 föranmälda kunder köpa glasögonen för nästan 10 000 kronor.

Den nya trenden lär vara att ha en smartphone runt handleden. Bara de senaste dagarna har det kommit ut uppgifter om att både Samsung och Google ger sig in i matchen för att lansera en "smartwatch".

Bloomberg avslöjade på tisdagen att Samsung, som ligger i konflikt med Apple och samtidigt vinner över allt fler kunder, är på god väg att skapa en smart klocka. Ett dygn senare kom nyheten i Financial Times att Google tänker göra samma sak med sitt Androidsystem.

Trodde ni att det var nog? På torsdagen skrev sajten Geek.com att ett kinesiskt företag arbetar på en smartwatch baserad på Firefox operativsystem. Och nej, det tar inte slut där. På fredagen uppger The Korea Times att även LG ger sin in i racet. Samtidigt arbetar de på en konkurrent till Googles kommande glasögon.

Kompletterar telefonen

Faktum är dock att det redan finns smartklockor ute på marknaden. En är det Sonys smartwatch som endast fungerar med Androidmobiler. Dessutom finns Pebbles motsvarighet, som mer ser ut som en vanlig digitalklocka.

Det är dock knappast några smartphones i miniformat det är frågan om. I stället krävs det en smartphone för att ens kunna använda klockorna. Både Sonys och Pebbles version fungerar endast när de är sammankopplade med en telefon. Då kan man till exempel läsa sms via klockan utan att behöva plocka fram telefonen.

Ungefär alla har alltså gett sig in i det kommande smartwatch-kriget. Och redan är det flera som tröttnat på de ständiga nyheterna:

Hur kommer de att se ut?

Precis som i många andra fall har det varit mest spekulationer kring Apples projekt. Framför allt när det gäller utseendet på den eventuella klockan. Källor till New York Times hävdade att det är ett genomskinligt armbandsur det är frågan om - men det finns andra uppgifter som säger att det handlar om något som liknar iPod Nano.

Samsung verkar ändå vilja ta upp fighten när det kommer till en klocka som skulle fungera som en smartphone. Företagets modell ryktas heta Galaxy Altius och ska enligt Reuters ha "många funktioner som en smartphone har". Googles nya klocka ska dock endast vara en "förlängning" av en Androidmobil. Det är enheten för Android som utvecklar klockan, inte X Labs - den avdelning som ligger bakom Google-glasögonen.

Det enda som finns ju nu är alltså klock-komplement till smartphones - och massa rykten om nya klockor varav i stort sett inga är bekräftade. Men trots det finns det mer eller mindre kreativa lösningar på hur dessa smartklockor skulle kunna se ut.

Klicka dig vidare i bildspelet för att se några av dessa.

Så funkar Sonys smartwatch:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.