Det blev ingen Facebooktelefon, men...

Spänningen var stor när Mark Zuckerberg hade kallat till pressträff på torsdagen. Men någon Facebooktelefon blev det inte, trots alla spekulationer. I stället presenterades "Facebook Home".


Fungerar på dessa telefoner

Zuckerberg meddelade att Facebook Home endast kommer att fungera på HTC:s First, One och One X samt Samsung Galaxy S III, Galaxy S 4 och Note II.

"Facebook Home". Det var det som till slut presenterades på den pressträff som varit så omdiskuterad den senaste veckan. Ingen HTC-inspirerad Facebooktelefon så långt ögat kunde nå.

Det som i stället avslöjades av Mark Zuckerberg är ett nytt sätt att integrera det sociala nätverket med Androidmobiler.

– Våra telefoner är i dag designade efter appar, inte människor. Vi vill vända på det, sa grundaren och vd:n på presskonferensen enligt Mashable.

HTC First presenterades

Någon helt egen telefon blev det alltså inte. Men det presenterades en HTC First, som tidigare utlovat. Mobilföretaget var nämligen också på plats och visade upp sin nya telefon, som kommer ha Facebook Home installerat redan när man köper den.

Bland de nya funktionerna finns "chat heads", att de man för en konversation med går att lägga som runda symboler var som helst på skärmen. Sedan kan man enkelt öppna chattkonversationen fast man är inne i en annan app.

Uppdateringar på Facebook kommer att synas på hemskärmen vad man än gör med telefonen.

Klicka vidare i bildspelet för att se fler bilder på Facebook Home.

Se den allra första reklamfilmen för Facebook Home här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kina skickar pandor till San Francisco

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.

En häktad för deltagande i terrororganisation

2 timmar sedan
En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.