Gatan där festen ägde rum.
Gatan där festen ägde rum. - Foto: Faksimil Google Streetview

Examensfest urartade - efter att ryktet spreds på Facebook

Det är en självklarhet att fira att skolan är över. Det är dock inte så smart att sprida ut att du planerar att ha en vild fest hemma.


Project X

Project X - Hemmafesten är en film från 2012.

Project X handlar om tre killar som sprider ut ett rykte om en vild hemmafest i sociala medier.

Något som går lite lätt överstyr.

COPTHORNE. En examensfest i engelska Copthorne urartade något i helgen. Ryktet om festen, som tog plats i en lyxvilla, spreds via Facebook och polisen tvingades ta till både polishundar och en helikopter för att hålla de 150 hårt festande ungdomarna i schack.

"Project X"

Eller tvärtom, om man lyssnar på några av gästerna.

– Allt var lugnt fram tills det att polisen dök upp. Sen gick det överstyr, säger en 17-årig partydeltagare till Daily Mail och fortsätter:

– Det var precis som i filmen "Project X"

Upplopp

Enligt tidningen attackerade ungdomarna polisen och kampen mellan ordningsmakten och de festsugna ungdomarna höll på i tre timmar mellan klockan 23 och 02. En polis skadades och rapporter tyder på att flera ungdomar bets av polishundar. Tre personer greps av polisen.

– Den här händelsen visa på de faror som poliser dagligen utsätter sig för och en utredning kommer nu att följa för att kunna straffa de skyldiga, säger polisen Paul Grove till Daily Mail.

Vem som låg bakom festen är än så länge oklart men hur som helst så verkar hen inte ha räknat med att det skulle bli ett så stort partaj.

– Jag skapade eventet som en privat grej på Facebook men jag bjöd antagligen in lite för många som i sin tur bjöd in sina vänner, hen till The Times.

Polisen söker nu vittnen på Twitter

Alla gäster håller dock inte med om polisens version av händelseförloppet 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!