Universitet tar strid mot bröst - och åker på storstryk på Twitter

Ett universitet tar kampen mot bröst. Eller om det är mot marknadsbrott. Oavsett om de har rätt eller fel kommer de hur som helst att förlora i allmänhetens ögon.


USA. Kansas University tröttnade på det populära Twitterkontot KUboobs. Ett konto som är precis vad det låter som. Eller ja, typ i alla fall. Det är ett konto där kvinnor lägger upp bilder på sina bröst i olika plagg kopplade till universitet.

Något som det ärevördiga lärosätet alltså tröttnade på och skickade en order om att kontot skulle stängas ner. Vilket föga förvånande fick rakt motsatt effekt. 

Man lovar förvisso att stänga ned kontot men samtidigt startades hashtaggen #SaveKUBoobs. Nu är kontot populärare än någonsin och stödet är starkt, bland annat efter att ha uppmärksammats av Daily Dot.

Och kanske är det vad som krävdes för att få skolan att backa. Eller kanske är det hela bara en pr-kupp. Tydligt är dock att skolan uppmärksammats på uppmärksamheten.

Jim Marchiony, anställd på universitetet gick hursomhelst ut och förtydligade.

Hur det hela slutar lär vi i alla fall veta snart eftersom att det de facto är den tolfte i dag och snart vaknar även Kansas. Kommer då kontot att finnas kvar?

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!