Tara Reid, känd för skandaler och sin medverkan i "American Pie", spelar en av huvudrollerna.
Tara Reid, känd för skandaler och sin medverkan i "American Pie", spelar en av huvudrollerna. - Foto: Stella Pictures

"Sharknado" kan hända på riktigt – nästan

Det är kalkonfilmen som hånats av halva Hollywood. Men nu kanske de sätter skrattet i halsen. Forskare varnar nämligen för att hajfyllda tornados faktiskt kan inträffa på riktigt.


Andra kalkonrullar

De fem sämsta filmerna enligt filmsajten Imdb:s användare:

1. Superbabies: Baby geniuses 2
2. Disaster Movie
3. Pledge this!
4. Manos: The hands of fate
5. The hottie and the nottie

NEW YORK. I torsdags kväll exploderade Twitter i USA. Anledningen? "Sharknado". Låter filmtiteln konstig? Tänk då på hajar och tornado. För det är precis vad filmen handlar om – en tornado full av hajar som försöker äta upp människor.

Den redan kultstämplade kalkonfilmen med Ian Ziering och Tara Reid i huvudrollerna hånades rejält av stjärnorna när den hade premiär i förra veckan.

Det dröjde givetvis inte länge innan någon kunnig person sågade filmens vetenskaplighet. En grupp meteorologer slog snabbt fast att en tornado inte kan suga upp hajar ur havet och dra in dem över land. Det är heller inte troligt att södra Kalifornien skulle drabbas av en orkan, som i filmen.

"Vad som än finns i vattnet dras med"

Men, och det är ett stort men. En "sharknado" kanske är omöjlig – en "sharkicane" är däremot helt möjlig. Det menar marinbiologen Joe Yaiullo på Long Island Aquarium.

– Orkaner kan dra med sig gigantiska volymer vatten mellan sex och nio meter över vattnet. Vad som än finns i det vattnet dras också med, säger han till New York Post.

En hajorkan som drar in över centrala New York, alltså. Invånarna där kanske borde se och lära av "Sharknado"?

Se trailern till den redan klassiska kalkonrullen här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!