Här är apparna som Apple förbjudit

Det finns mer än 700 000 appar att ladda ned för din Iphone. Så kanske är det inte så konstigt att Apple satt stopp för vissa.


Engelska Telegraph har listat några av de som stoppats.

Send me to heaven

Spelet går helt enkelt ut på att kasta upp sin iPhone så högt som möjligt i luften för att sedan, förhoppningsvis, fånga den igen. För att få fram ett resultat använder appen sig av telefonens inbyggda accelerationsmätare. Något som Apple dock valde att sätta stopp för eftersom att man, av någon helt outgrundlig anledning, trodde att det kunde leda fram till fler trasiga telefoner. Är man verkligen sugen finns den dock fortfarande tillgänglig till Android-telefoner.

Scratch

En app som visade upp berättelser, spel och animationer gjorda av barn. Den lät också barn lära sig enklare programmering. Oturligt nog var det just det som satte stopp för programmet eftersom att Apple inte tillåter utomstående programmeringsprogram i sin hårdvara.

Obama Trampoline

Ett spel där man kunde studsa runt ett gäng politiker, bland annat Barack Obama och Sara Palin, på en trampolin och få dem att ha sönder ballonger som hängde i luften. Men Apple gillar tyvärr inte att man driver med offentliga personer så spelet förbjöds.

Tawkon Radiation Detetector

En app som mätte strålning från mobilmaster och telefoner. Tanken var att hjälpa de som kände sig oroliga över att utsättas för strålning. Något som Apple struntade blankt i och i stället förbjöd eftersom att man trodde att det kunde skrämma och förvirra användarna. Google bryr sig dock inte nämnvärt, så appen finns fortfarande tillgänglig för Android.

Wikileaks

Wikileaks skapade en app som gav möjlighet att söka i deras arkiv av läckta dokument. Apple tyckte inte att det var någon vidare idé och hävdade att appen inte uppfyllde kravet att inga attacker på enskilda individer skulle ske. Google kände inte samma sak.

Ghetto Tweets

Appen översatte vänners tweets till slang. Inte alltid på ett speciellt lämpligt sätt dock, appen fick en massa klagomål  och bedömdes vara kränkande.

I am Rich

Allmänt ansedd som en av världshistoriens sämsta appar. Mest för att den helt enkelt inte gjorde någonting. Mer än att kosta 1 000 dollar och för det fick man en lysande röd "diamant". Åtta personer han köpa appen innan Apple satte stopp för vidare försäljning. Den finns dock för Android. Gratis dessutom.

Me so holy

Appen erbjöd möjlighet att klistra in sitt eget, eller möjligtvis någon annans ansikte, där en helig persons ansikte borde vara. "Stötande innehåll", sa Apple och förbjöd.

Pocket Girlfriend

Gav dig möjlighet att välja mellan bilder på ett antal kvinnor, varav några väldigt lättklädda, som man sedan kunde "kommunicera" med. Bland alternativen fanns bland annat att "inte prata om känslor". Samt att köpa till en bröstförstoring. Apple tyckte att det hela var kvinnoförnedrande och tog bort appen. Google har dock inga problem med samma app.

Dirty Fingers

Dirty Fingers gav dig möjlighet att sätta äckliga fingeravtryck på din mobil. Som sen "torkades bort" av en bikiniklädd kvinna. Kvinnoförnedrande sa Apple, inte alls tyckte Google..

/
/
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!