Philip Schiller - med nya iPhone 5S i bakgrunden.
1 av 4
Philip Schiller - med nya iPhone 5S i bakgrunden. - Foto: Ap
iPhone 5C i olika färger.
2 av 4
iPhone 5C i olika färger. - Foto: Ap
Tim Cook presenterade operativsystemet iOS7.
3 av 4
Tim Cook presenterade operativsystemet iOS7. - Foto: Ap
5S är 40 gånger snabbare än den första iPhonevarianten som släpptes 2007.
4 av 4
5S är 40 gånger snabbare än den första iPhonevarianten som släpptes 2007. - Foto: Ap

"Vem kan hacka Apples fingeravtryckssensor?"

Apples nya Touch ID låter användarna logga in med sitt fingeravtryck. Men nu tävlar hackare om att ta sig in i systemet. Och det finns fina priser i potten.


Släpps på fredagen

I dag är det till slut dags för iPhone 5S, och budgetvarianten iPhone 5C, att släppas i bland annat USA. I Sverige får vi dock vänta ett tag, det är oklart hur länge.

En pornografisk bok, några flaskor sprit och cirka 82 500 kronor. Det är priset som en ensam hackare kan få sätta klorna i om hen lyckas ta sig in i Apples nya "Touch ID".

Fingeravtryckssensorn som finns i nya iPhone 5S är en av de stora nyheterna Apple presenterade i förra veckan.

Lösensumman ökar för varje minut som går, eftersom hackarna själva kan lämna sitt bidrag på sajten IsTouchIDHackedYet.com.

Kom på idén efter diskussion på Twitter

Det började med en konversation på Twitter bland flera säkerhetsexperter. En av dem, Nick Depetrillo, bestämde sig för att starta en utmaning:

För att vinna de fina priserna ska man lyckas återskapa ett fingeravtryck och använda det för att logga in på telefonen. Det hela måste även filmas och läggas ut på nätet.

Svårt att hacka

Enligt Mashable är Touch ID svårt att hacka eftersom tekniken inte bara fotar av avtrycken utan även använder sig av en radiofrekvens som bland annat märker om fingret är levande eller ej.

Kampen kan börja.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

1 timme sedan
Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.