Varför har användarna bytt profilbild till Googleordföranden Eric Schmidt?
1 av 5
Varför har användarna bytt profilbild till Googleordföranden Eric Schmidt? - Foto: Faksimil Google Plus / TT Bild
Protesten har spridit sig efter helgens besked.
2 av 5
Protesten har spridit sig efter helgens besked. - Foto: Faksimil Google Plus
De har rotat fram gamla bilder på Schmidt för att i stället få honom att dyka upp i annonser.
3 av 5
De har rotat fram gamla bilder på Schmidt för att i stället få honom att dyka upp i annonser. - Foto: Faksimil Google Plus
Frågan är om några motreaktioner är att vänta?
4 av 5
Frågan är om några motreaktioner är att vänta? - Foto: Faksimil Google Plus
Styrelseordföranden Schmidt var tidigare vd för sökjätten.
5 av 5
Styrelseordföranden Schmidt var tidigare vd för sökjätten. - Foto: Faksimil Google Plus

Google vill ha dina bilder i annonser – här slår användarna tillbaka

Som om inte Google Plus redan var tillräckligt oattraktivt. Sökjätten vill använda namn och bilder i annonser – men nu har vissa slagit tillbaka i en rolig protest som involverar Googlechefen Eric Schmidt.


Går att välja bort

Det finns faktiskt en väg ut för den som absolut inte vill att bilder och namn ska användas i Googles annonser. Techcrunch har letat fram den här länken där man kan klicka ur en ruta som tillåter "endorsements".

Det är inte smart att skaffa sig upprörda användare när man redan är långt efter både Facebook och Twitter. Det har Google Plus fått erfara sedan Google i helgen gick ut med att de ska använda profilbilder, användarnamn och kommentarer i sina annonser.

Totalt rör det sig om två miljoner sajter som använder sig av Googleannonser. Det dröjde givetvis inte länge innan Google Plus protesterade – på sitt eget lilla vis.

"Eric Schmidt kan stödja vad han vill"

Flera användare har varit smarta nog att byta profilbild till ingen mindre än Google:s styrelseordförande och tidigare vd Eric Schmidt.

På så sätt blir det nu Schmidts ansikte som dyker upp när annonssystemet lyfter upp någon gammal restaurangrecension eller Youtubekommentar i marknadsföringssyfte.

"Eric Schmidt kan stödja vad han vill. Jag kommer inte göra det", skriver användaren Colin Salter, som precis bytt profilbild, enligt Huffington Post.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Höjd BNP-siffra från USA

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

Enligt åklagaren finns det ingen naturlig orsak till att jordskredet vid E6 i höstas skedde. Tre personer med koppling till företag om arbetat i området misstänkts för brott.

Mjölken blir dyrare – Arla höjer priset

Arla planerar att höja priserna på sina produkter den första april. Både mjölken och andra varor kommer bli dyrare.