Här är hela listan.
1 av 3
Här är hela listan. - Foto: Statista
Instagram-vd:n Kevin Systrom.
2 av 3
Instagram-vd:n Kevin Systrom. - Foto: SCANPIX / Ap
Den nya funktionen på Instagram presenterades i juni.
3 av 3
Den nya funktionen på Instagram presenterades i juni. - Foto: SCANPIX / Ap

Vine växer mest – trots konkurrensen från Instagramvideos

Olyckskorparna som kraxade verkar ha satt skrattet i halsen. Nu växer Vine mest av alla appar i hela världen.


Instagram dominant

Även om Vine verkar slå tillbaka på videomarknaden dominerar Instagram fortfarande när det gäller bilder. Sedan starten 2010 har det lagts upp 16 miljarder bilder.

Och enligt VD:n Kevin Systrom gillas en halv miljard bilder varje dag.

När bildappen Instagram i juni lanserade sin videofunktion var det många som direkt utdömde uppstickaren Vine – som redan hade exakt samma funktion.

Till en början verkade det också som att experterna fått rätt. Nedladdningarna av Twitterskapelsen Vine minskade katastrofalt mycket redan första dagen, samtidigt som Instagramklippen på sociala medier blev fler och fler.

Överlägsen

Nu kommer dock siffrorna svart på vitt. Och de visar att Vine är den överlägset mest växande appen i världen under 2013, enligt statistik som Mashable tagit fram. Vine har växt med 403 procent under året. På andraplats kommer Flickr med 146 procent följt av just Instagram med 130 procent.

Kanske är det integrationen med andra sociala medier som gett Vine ett försprång, framför allt i USA. På Facebook finns omåttligt populära Vinegrupper som "The Best of Vine" (872 000 likes) och "Best Vines" (16 000 000 likes). Båda sidorna lägger upp inbäddade vineklipp på Facebook. Lätta att sprida och att gilla.

Några av de roligaste failklippen

En annan faktor är att ett vineklipp är perfekt för så kallade "failvideos" – filmer där människor gör bort sig av olika anledningar. Nyheter24 har tidigare listat några av de bästa i den genren:

Rädd pappa går till motattack

Osmidig "smack cam"

Övertänd bulldog

Grafik: Statista.

/
/
/
/
/
App
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kinnevik redovisar minskat värde

Stressen på Postnord fick Klara, 20, att krascha: ”Glömde allt”

Klara, 22, hann jobba på Postnord i ett år, sedan blev hon utbränd. Två år senare är hon fortfarande sjukskriven. – Jag visste inte var jag var eller vad jag höll på med, säger hon till Nyheter24.

Expert: Finns inget EU-förbud mot att elda grenar

Det nya eldningsförbudet har skapat hetsig debatt om att EU styr och ställer om folks trädgårdar och fått vice statsministern att utlova ändringar. Men råder det ens något förbud? En expert reder ut.

Fackförening prisas för grön omställning

Fackorganisationen Just Transition Centre får Göteborgs årliga hållbarhetspris på en miljon kronor.

Börsen ser ut att öppna uppåt

Det lutar svagt uppåt i terminshandeln på IG Markets inför Stockholmsbörsens öppning. Utvecklingen ligger i linje med ledande Europabörser.

Låste in man och tände på

Mannen blev under vapenhot inlåst inne på restaurangen. Sedan började det brinna i lokalen, som ligger vid Angereds torg i Göteborg.