Två av de misstänkta killarna.
Två av de misstänkta killarna.

Facebook plockade ned våldtäktshyllande sida – två år senare

På Facebooksidan "Roast Busters" hyllades våldtäktskultur och tjejer så unga som 13 år hängdes ut. Nu har gruppen stängts ned – hela två år efter starten.


Hängs ut

Efter beskedet om polisutredningen har en Facebooksida skapats där de misstänkta gärningsmännen själva hängs ut. Där visas exempelvis chattkonversationer där de erkänner våldtäkt.

AUCKLAND. En grupp killar i övre tonåren misstänks ha våldtagit yngre flickor under ett par års tid och sedan lagt ut deras namn och bild på en Facebooksida. Den yngsta flickan tros ha varit 13 år gammal.

Nu utreder nyazeeländsk polis gruppen, som på Facebook kallat sig "Roast busters". Enligt Daily Dot ska myndigheterna och Facebook ha haft koll på sidan i två år – men den har ändå fått ligga kvar.

"Jag är en godhjärtad person"

I helgen togs den till slut ned av det sociala nätverket. Samtidigt har två av de unga männen förhörts av polisen och en har lagt upp ett inlägg på sin privata Facebooksida där han ber om ursäkt för deras beteende.

"Jag vill bara att folk ska veta att jag är en godhjärtad person och att jag mognat och har tagit detta som en stor läxa", skriver han enligt 3News.

Son till polischef

En av killarna är son till en känd underhållare i Nya Zeeland. En annan är son till en polischef. Detta ska vara anledningen till att man låtit sidan vara uppe – för att säkra tillräckligt med bevis.

Det har legat uppe flera Facebooksidor som hyllar "Roast Busters" aktiviteter, skriver Daily Dot. Dessa har dock också plockats ned under tisdagen.

I ett klipp som lagts upp på Youtube hävdar killarna att många tjejer vill träffa dem fastän de vet vad de gör.

Se 3News inslag om gruppen (inklusive deras egen video):


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Här är hoten mot lägre ränta

Kraftigt ned i Japan

Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

1 timme sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Angreppets omfattning framgår inte.

Nu börjar världshistoriens största val

1 timme sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

2 timmar sedan
En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.