Därför har den här tyske mannen sytt in ett datorchip i armen

Den tyske biohackaren Tim Cannon har låtit sy in ett smartphone-stort datorchip i armen. Varför? Tja, bland annat för att han nu får ett sms varje gång han har feber.


Läkare vägrade

Cannon hittade ingen läkare som ville hjälpa honom med operationen. Han tvingades därför ta hjälp av en expert på kroppsmodifiering. 

Men inte nog med det, han gjorde operationen helt utan bedövning. 

Den nya tekniken må vara imponerande. Men det är nog en bit kvar innan det här blir säljbart.

I över 18 månader har Tim Cannon och hans kollegor på Grindhouse Wetware utvecklat en sensor. Nu är den färdigställd – och Cannon har opererat in den i armen. 

Den trådlösa sensorn har ett Circadia 1.0 datorchip och är lika stor som en smartphone. Tanken är att den ska notera och, via Bluetooth, överföra data om Cannon till hans surfplatta. 

– Jag kan få ett sms om den tror att jag håller på att få feber, säger han till Vices Motherboard.

Är detta framtiden?

Enheten ska dessutom kunna ge förslag på vad som orsakar febern. Enligt Cannon är tanken att framtida sensorer ska hålla koll på pulsen – och, tack och lov, vare mindre än dagens variant. 

– Jag tror att vår omgivning borde lyssna mer på vad som händer i våra kroppar. Så till exempel, om jag har haft en stressig dag kan Circadia kommunicera det till mitt hem så att det förbereder svagare belysning och ett varmt bad tills jag kommer hem, säger Cannon till Vices Motherboard.

Om några månader planerar företaget att släppa enheterna för försäljning. Priset är omkring 3 200 kronor. Men eftersom ingen läkare vill utföra operationen kan ytterligare kostnader tillkomma när sensorn ska sys in i armen. 

Vad tror ni, är det här framtiden? Se klippet och tyck till i kommentarsfältet:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!