"Movember" kapad på Instagram – av 18 000 cannabismustascher

Cancerkampanjen "Movember" har kapats på Instagram – av cannabismustascher. Via hashtaggen #weedstache har över 18 000 bilder lagts upp.


Movember

Movember är en kampanj som hålls varje år i November för att uppmärksamma prostatacancer. Syftet med kampanjen är bland annat att få fler män att testa sig för sjukdomen samt att samla in pengar till forskning. 

I Sverige har kampanjen "Mustaschkampen" varit rejält uppmärksammad och flera kända profiler har deltagit. År 2012 tog Cancerfonden beslutet att lägga ner "Mustaschkampen" och i stället satsa på att få in fler månadsgivare. 

Den här månaden får mustascher betydligt mer uppmärksamhet än vanligt. "Movember" är till för att uppmärksamma och informera om prostatacancer samt att samla in pengar till forskning. Och under månaden låter män världen över sina mustascher växa ut. 

Instagram har till exempel hashtaggen #movember över 550 000 träffar. Men kampanjen har delvis kapats – av cannabis. Via hashtaggen #weedstache har över 18 000 bilder på cannabismustascher lagts upp. 

Ett Instagramkonto med namnet Weedstache har över 30 000 följare och säger sig vilja "förändra synen på cannabis". Men frågan är om kontot startade kampanjen eller om det bara har blivit en nättrend att lägga upp bilder på cannabismustascher. Klart är att #weedstache växer rejält på Instagram just nu. 

I bildspelet ovan kan du se flera exempel på cannabismustascher.


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!