1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Svart kvinna öser hat över vit – se vilka som vågar bry sig

Vad hade du gjort om du sett någon bli uppenbart diskriminerad? De här personerna reagerar så starkt att deras svar får dig att rysa.


Mer om klippet

Klippet som nu gör viral succé är en del av programmet "What would you do?". 

Rachel, som spelar den hatiska frisörskan är själv i ett förhållande med en vit man.

Med en dold kamera filmar ett team inne på en frisörsalong i Harlem, USA, där en kvinnlig svart skådespelare utgör sig för att vara frisör. 

När en svart man kommer in med sin vita flickvän, även hon en skådespelare, börjar "frisörskan" på en gång spy hat över den vita kvinnan

– Jag hoppas att ni inte planerar att skaffa barn, säger hon bland annat och syftar på den svarta mannen och den vita kvinnan.

Under dagen fångar den dolda kameran flera reaktioner från kunder som säger ifrån. Vissa av dem med sådana fina tal att det nästan får dig att rysa. 

Men det finns också de som sitter tysta. När de blir konfronterade om varför blir svaret: "Det är inte min sak att säga ifrån". 

Vem vågar stå upp mot rasismen? Se klippet här:


/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trafikverket: E6 öppnar tidigare än beräknat

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för spionage i Europaparlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett Kinas underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Apple tappar stort i Kina

Apples Iphone-försäljning i Kina rasade med 19 procent under första kvartalet. Det var den sämsta utvecklingen sedan pandemin slog till 2020, enligt siffror från den oberoende analysfirman Counterpoint.

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

1 timme sedan
Tjetjeniens hårdföre ledare Ramzan Kadyrov uppges vara svårt sjuk i pankreatit. Nu planerar Kreml för regimskifte i den ryska delrepubliken, hävdar ryska oberoende Novaja Gazeta. En hårdför befälhavare nämns som möjlig efterträdare.

Polisen i Boden rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka på Garnisindsgatan/Kyrkgatan i Bodens centrum.", skriver polisen på sin hemsida.