Twitter testar ny "i närheten av"-funktion.
1 av 2
Twitter testar ny "i närheten av"-funktion.
Twitter har inte kommenterat den nya funktionen.
2 av 2
Twitter har inte kommenterat den nya funktionen. - Foto: Ap

Snart kan du se vad folk i närheten twittrar om

Twitter experimenterar med en funktion som ska göra tjänsten mer lokal för användarna.


Vilka har döpt sin nedre del i området?

"Nearby"-funktionen kanske skulle komma till användning för att ta reda på vem i ditt närområde som döpt sitt kön efter en fotbollsstjärna?

Läs Nyheter24:s artikel om den Twittertrenden här .

USA. Twitter vet var användarna befinner sig geografiskt och testar just nu en ny funktion som gör det möjligt att se vad närbelägna twittrare twittrar utan att de följer varandra, rapporterar Wall Street Journal. 

Möjligheten att berätta varifrån man twittrar har funnits sedan 2010 men den funktionen är avstängd som standard och måste aktiveras av användaren.

Den nya funktionen – "Nearby" – testas just nu av användare som har givit Twitter tillåtelse att använda och lokalisera deras position. 

"Nearby" skulle kunna lösa Twitters problem med att organisera alla miljontals tweets samt att göra dem mer lokalt relevanta för användarna.

Karta med flöde

I "Nearby" visas användarens geografiska position på en karta och nedanför rullar ett flöde med senaste tweetsen från området. 

Att snabbt och enkelt kunna ta reda på vad det twittras om i ett visst område skulle göra Twitter till en mer lokal upplevelse och underlätta för annonsörer, skriver Wall street journal

En talesperson för Twitter avböjde att kommentera "Nearby" men sade att Twitter hela tiden experimenterar för att göra tjänsten bättre för användarna. 

Om den nya funktionen blir verklighet är det högst otroligt att Twitter skulle visa tweets i "Nearby" från användare utan deras tillstånd, rapporterar TC

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!